Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους τοπικούς συλλόγους Πολυδρόσου και Παραδείσου για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Θα αλλάξουμε τις γειτονιές παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Προχωράμε δυνατά για μια πόλη πιο λειτουργική και  πιο ανθρώπινη     
 

Την εξέλιξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων στις περιοχές Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τα Διοικητικά Συμβούλια των τοπικών  συλλόγων Πολυδρόσου και Παραδείσου, στη κοινή συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Εκ μέρους του «Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό» συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πάντος, η Γραμματέας κα Χρυσούλα Καρατζή, ο Ταμίας κ. Βασίλης Καπρινιώτης και το μέλος κ. Γιάννης Κορομπίλης.
Αντίστοιχα, από τον «Επιμορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου» συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Γωγώ Μπίσκου- Βαρδουλάκη, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος και η Ταμίας κ. Αγγελική Κουφοπούλου. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Κάκκαλης, κα  Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Καθηγητής Παν/μίου Πατρών – Συγκοινωνιολόγος κ. Ευάγγελος Ματσούκης, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Παντελής Αμούργης,  η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων κα Μάρα Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη Τμήματος Κατασκευής και Επίβλεψης Έργων κα Ελένη Μπαϊτακτάρη.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης, ο Δήμαρχος  Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην εισαγωγική τοποθέτησή του επανέλαβε ότι οι τοπικοί σύλλογοι της πόλης είναι συμβουλευτικά όργανα της Διοίκησης, που έχει πάντα τις «πόρτες» της ανοικτές για να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους, όπως εξάλλου κάνουν και οι υπηρεσίες του  Δήμου.
«Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την πόλη. Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένας γόνιμος διάλογος, που κατέδειξε ότι είσαστε ενεργοί πολίτες. Όραμά μας είναι μέσα από την κοινή προσπάθειά μας να φτιάξουμε τη γειτονιά, να κάνουμε βελτιώσεις όπου απαιτούνται, για μία πιο λειτουργική και ανθρώπινη πόλη» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου κ. Παναγιώτης Πάντος μεταξύ των θεμάτων που έθεσε σχετικά με την κατασκευή του έργου ήταν η άμεση εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης, η ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων ενόψει του νέου σχολικού έτους και οι βελτιώσεις όπου είναι δυνατόν στο οδόστρωμα.

Από  την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Παραδείσου κα Γωγώ Μπίσκου – Βαρδουλάκη ζήτησε να γίνουν απαλλοτριώσεις σε οικόπεδα που βρίσκονται στην Καραολή και Δημητρίου, στη Σάμου και στην Φραγκοκλησιάς, ενώ μεταξύ άλλων έθεσε και το θέμα των πεζοδρόμων στην οδό Παραδείσου.

Όπως υπογράμμισε απαντώντας ο Συγκοινωνιολόγος  προέχει να ορίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν την παράδοση του έργου. «Στόχος μας είναι να γίνει η διαγράμμιση στην οδό Φραγκοκλησιάς, να εφαρμοσθεί ο κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων στην Παραδείσου με την Καραολή που είναι εγκεκριμένος από το 2013 και να γίνει η παράδοση και παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο» επεσήμανε ο κ. Ματσούκης.   
Όσον αφορά στο θέμα των απαλλοτριώσεων  σημειώθηκε ότι η μελέτη του έργου έλαβε υπόψη της την υφιστάμενη κατάσταση. Εξάλλου, για τα ρυμοτομούμενα τμήματα που δεν έχει συνταχθεί πράξη αναλογισμού και δεν έχουν αποδοθεί οι αποζημιώσεις δεν μπορούν να γίνουν διανοίξεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ανέφερε ότι βούλησή μας είναι να αλλάξουμε  τις γειτονιές.  Ότι δεν προβλέπεται στη μελέτη να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Προχωράμε δυνατά για μια πόλη πιο λειτουργική και ανθρώπινη.   
Θέτοντας τις προτεραιότητες ο κ. Πατούλης, υπογράμμισε ότι το χρονοδιάγραμμα προβλέπει να προχωρήσουν οι οριζόντιες  διαγραμμίσεις των διαβάσεων πέριξ των σχολικών μονάδων και να ολοκληρωθεί το έργο εντός των επόμενων ημερών. Συγχρόνως να γίνει η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης και να συζητήσουμε τις ελλείψεις προκειμένου να βελτιώσουμε το έργο.

«Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε για να παραδώσουμε στους κατοίκους ένα έργο που θα αναβαθμίζει την ποιότητα ζωή τους» κατέληξε ο κ. Πατούλης.                                                           

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους τοπικούς συλλόγους Πολυδρόσου και Παραδείσου για το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων

Μετάβαση στο περιεχόμενο