Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Γενικό Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου Ν. Βαδή

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάπτυξη μίας στενής και ουσιαστικής συνεργασίας για την προώθηση του ελληνικού και αιγυπτιακού πολιτισμού συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Γενικό Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου κ. Νίκο Βαδή, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψής του στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Στη συνάντηση, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας. Ρένας Χαλιώτη και των εκπροσώπων από το Σύλλογο της Σχολής στην Ελλάδα κ.κ. Δημήτρη Πιερή και Ευάγγελου Πεζή, ο κ. Βαδής εξέθεσε στον κ. Πατούλη την ιστορία της Σχολής και την πορεία της στο χρόνο, ενώ αναφέρθηκε σε επώνυμους απόφοιτους της Σχολής που μαζί με το Σύλλογο προσπαθούν να κρατήσουν το πνεύμα και τις ηθικές αξίες που διδάχθηκαν σε αυτήν.
Παράλληλα σημείωσε ότι ο Σύλλογος Αιγυπτιωτών αριθμεί στην Ελλάδα 5000 μέλη και εξέφρασε την επιθυμία για την ανάπτυξη συνεργασίας πολιτιστικού περιεχομένου με το Δήμο Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αγκάλιασε με ενδιαφέρον την πρόταση για την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με αφιερώματα σε μεγάλους Αιγυπτιώτες ευεργέτες και με τη συμμετοχή του παγκοσμίου φήμης Αιγυπτιώτη πιανίστα  Γεωργίου Δέλφη, αλλά και άλλων διακεκριμένων καλλιτεχνών.
«Τιμούμε τον Απόδημο Ελληνισμό  και είμαστε κοντά του όπου και αν βρίσκεται» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, ενώ έκανε ειδική μνεία στους στενούς δεσμούς του Δήμου Αμαρουσίου με τον Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, αναφερόμενος στην  εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία που έγινε στην Μαρουσιώτικη αντιπροσωπεία κατά την επίσκεψη της στο Πατριαρχείο, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων της Βιβλιοθήκης το 2008.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στους εκλεκτούς επισκέπτες  το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου και ένα CD με μελωδίες και τραγούδια της Μικτής Χορωδίας του Δήμου.
Από την πλευρά του ο κ. Βαδής προσέφερε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου βιβλία με τα Ιερά Κειμήλια της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Γενικό Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου Ν. Βαδή


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Γενικό Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής του Καΐρου Ν. Βαδή

Μετάβαση στο περιεχόμενο