Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη με θέμα τους εργαζόμενους

Print Friendly, PDF & Email










|download file .jpg 127KB|


Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, συναντήθηκε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γιώργος Πατούλης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου ότι  στις προσλήψεις που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ θα ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας, κάτι που αποτελούσε πάγια διεκδίκηση του Δημάρχου Αμαρουσίου ως προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων  της ΤΕΔΚΝΑ.
Επίσης, συζητήθηκαν οι νομικές δυνατότητες μετακίνησης εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε άλλα ΝΠΔΔ.
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αμαρουσίου, συζητήθηκε η δυνατότητα μετακίνησης εργαζομένων, εφόσον το θελήσουν, στη Περιφέρεια ή στις Νομαρχίες. Ακόμη έγιναν διευκρινήσεις για την διοικητική εξέλιξη των μονίμων υπαλλήλων, αλλά και για τις ετήσιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μπορεί να διεκδικήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης είπε: « Διεκδικούμε από την Κεντρική εξουσία αυτά που δικαιούμαστε, με κύριο μέλημά μας τις ανάγκες των εργαζομένων. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ όσο και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον κ. Γενικό για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τον Δήμο Αμαρουσίου ειδικότερα, και η ανταπόκρισή του στα θέματα που συζητήσαμε ήταν θετική».



 


Μετάβαση στο περιεχόμενο