Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αναπληρωτή Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη

Print Friendly, PDF & Email

Η χρήση αιγιαλού και οι βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο επίκεντρο της συνάντησης

Η αναγκαιότητα κατάρτισης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει σχετικά με την χρήση αιγιαλού και παραλίας, το ζήτημα με τις βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ προς το Ελληνικό Δημόσιο και η δυνατότητα παραλαβής με ατέλεια ασθενοφόρου που προέρχεται από δωρεά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδη.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίκων συζητήσαμε μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά ζητήματα και συμφωνήθηκε να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να βρεθούν λύσεις».

«Εξέφρασα την ικανοποίηση μου στον κ. Αλεξιάδη σχετικά με την κατάθεση της τροπολογίας που αφορά στη χρήση παραλίας και αιγιαλού και δίνει παράταση κατά ένα χρόνο στην παραχώρηση τους στους Δήμους της χώρας. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση προκειμένου να καταρτιστεί μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα λύνει οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται να δίδονται παρατάσεις», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Γ. Πατούλης κατέθεσε πρόταση της ΚΕΔΕ σύμφωνα με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη να υπάρξει ειδική πρόβλεψη σε περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών που προέρχονται από νομικά πρόσωπα προκειμένου να μην υπολογίζονται προσαυξήσεις και επιπλέον επιβαρύνσεις.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την παραλαβή του ασθενοφόρου που δωρίστηκε από την Ομοσπονδία Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας στην ΚΕΔΕ και στους δήμους που φιλοξενούν πρόσφυγες. Με δεδομένο  ότι πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο που δεν ασκεί οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα η παραλαβή του θα πρέπει να γίνει ατελώς, χωρίς καταβολή ΦΠΑ και οποιαδήποτε άλλου φόρου.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον κ.Αλεξιάδη


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του κ.Πατούλη με τον κ.Αλεξιάδη

Μετάβαση στο περιεχόμενο