Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη με το νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επανέλαβε στον Πρόεδρο του ΙΓΕ Λ.Καζακόπουλο ότι «ο Δήμος θα είναι παρών και θα παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού, κατέστησε όμως σαφές ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις την κύρια ευθύνη φέρει αποκλειστικά η νέα Διοίκηση του ΙΓΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».
|download file .jpg 142Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον νέο Πρόεδρο του ΙΓΕ Λ.Καζακόπουλο, τον Διευθυντή του ΙΓΕ Γ.Μπαλωτή και τον Επ.Κατσιγιάννη, υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Ειδικού Σώματος Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 107Kb|


Συνάντηση με το νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) Λεωνίδα Καζακόπουλο και τον Διευθυντή Γιώργο Μπαλωτή είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο της πόλης, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010.

Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Δήμαρχος εξέθεσε τις απόψεις του στον κ. Παζακόπουλο , τονίζοντας  ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην μετέχει εκπρόσωπος του Δήμου στο Δ.Σ. του ΙΓΕ, στα όρια του οποίου βρίσκεται το 90% του Δάσους Συγγρού.

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια»,πρόσθεσε, « ο Δήμος Αμαρουσίου διέθετε περισσότερους από 30 εργαζόμενους σε 24ώρη βάση για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του Δάσους. Επιπλέον έχει κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές και έχει διαθέσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικό, περιπολικά, κλπ), τα οποία απέκτησε μέσα από το πρόγραμμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας) στην προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Δήμαρχος επανέλαβε επίσης ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι πάντα παρών και θα παραμείνει στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα για την προστασία του Δάσους Συγγρού. Κατέστησε  όμως σαφές ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις  την κύρια ευθύνη σε μέσα και προσωπικό για τη φύλαξη και την προστασία του Δάσους φέρει αποκλειστικά η νέα Διοίκηση του ΙΓΕ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οφείλουν το Υπουργείο και το ΙΓΕ να τοποθετήσουν φύλακες, να διαθέσουν πυροσβεστικό όχημα και να περιπολούν μέσα και έξω από το Δάσος σε 24ωρη βάση, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου. Εμείς από την πλευρά μας για ένα δεσμευόμαστε: Ο Δήμος Αμαρουσίου, μαζί με όλους τους πολίτες, θα υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού, ώστε να παραμείνει Δάσος για πάντα.».
 

Μετάβαση στο περιεχόμενο