Συνάντηση των Δημάρχων Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, Γαλατσίου Κ. Τσίρου και του Πρόεδρου του Συλλόγου ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων Π. Καμάρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Γαλατσίου Κ. Τσίρου και του Προέδρου του Συλλόγου ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων, πρώην Δημάρχου Πεύκης Π.Καμάρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη.


Αντικείμενο της συζήτησης το ζήτημα του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των Δημάρχων


Το ζήτημα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων έθεσαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κα. Ντόρα Μπακογιάννη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Κυριάκο Τσίρο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων, πρώην Δήμαρχο Πεύκης κ. Παύλο Καμάρα, εκπροσωπώντας το σύνολο των ομολόγων τους που έχουν ταχθεί κατά της αναστολής της άσκησης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων στη διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας.


120 Δήμαρχοι από όλη τη χώρα απαντώντας στη επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη τον εξουσιοδότησαν να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την άρση της ρύθμισης περί του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των Δημάρχων. Επίσης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) με ψήφισμα της ζητεί από την Κεντρική Εξουσία την κατάργηση της ρύθμισης αυτής.


Η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που βρίσκεται σε εξέλιξη με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκείμενου να ενημερωθούν για το ζήτημα, που είναι βέβαιο οτι θα ωθήσει στην έξοδο πολλούς επιτυχημένους σήμερα Δημάρχους και θα αποτρέψει μελλοντικά καταξιωμένους στην κοινωνία υποψήφιους να συμμετέχουν στα κοινά.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τάχθηκε με τις θέσεις των Δημάρχων, τονίζοντας ότι η συνέχιση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θα αναγκάσει πολλούς επιτυχημένους επαγγελματικά να μην ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αναστάσιο Γιαννίτση, ζήτησε το θέμα της άρσης του επαγγελματικού ασυμβιβάστου να ενταχθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως της ανέφερε ο κ. Γιαννίτσης θα εξετάσει το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο