Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους Ιατρικών Συλλόγων

Print Friendly, PDF & Email


Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σ. Ρηγάκης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Β. Ανεμοδουρά και ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την υφυπουργό κα Φώφη Γεννηματά στη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο Υγείας.
|download file.jpg 85 KB|


Η Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου με τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη στο περιθώριο της συνάντησης με εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων.
|download file .jpg 64 KB|


Συνάντηση με την Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και την Υφυπουργό κα Φώφη Γεννηματά είχαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας τα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Επιστημονικά Όργανα Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η τροπολογία του νόμου που αφορά τους ιδιωτικούς φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών κ. Σωτήρης Ρηγάκης, η  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Βαρβάρα Ανεμοδουρά και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρος τους Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διατυπώθηκαν οι απόψεις των Διοικητικών Συμβουλίων επί των προτάσεων, ενώ το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω σε επόμενη συνάντηση.                       


Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε πως «θα πρέπει να αποκτηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού και ασθενούς. Σήμερα όπως σημείωσε  αποκτήθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των φορέων του ιατρικού κόσμου με το Υπουργείο Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε «θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες και αρχές για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, οι οποίοι να εφαρμόζονται και σαφής διαχωρισμός μεταξύ του εθνικού συστήματος υγείας  και των ιδιωτικών φορέων.
Μετάβαση στο περιεχόμενο