Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ με Πρόεδρο Ένωσης Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποίησε εχθές, 10 Ιουνίου 2015 ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου με τον ομόλογό του από την Ένωση Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης (APLA), κ. Ghassan W. Shakaa, Δήμαρχο Nablus. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Πρέσβης κ. Marwan Toubassi.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και παλαιστινιακών πόλεων αλλά και γενικότερα μεταξύ των δύο συλλογικών θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρόθεση όλων αποτελεί η αξιοποίηση καλών πρακτικών, αμφοτέρων, σε ζητήματα όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός, η παιδεία και η υγεία. 

Και τα δύομέρη τόνισαν τις βαθιές σχέσεις φιλίας μεταξύ των δύο λαών, όπως επίσης και τη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η “διπλωματία των πολιτών” στην επίλυση δύσκολων και μακροχρόνιων προβλημάτων. Εν προκειμένω, η Παλαιστινιακή πλευρά χαιρέτισε τις καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Πατούλης και με παράγοντες της Ισραηλινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και τον κάλεσαν να αποτελέσει μια ακόμα “γέφυρα” μεταξύ των δύο πλευρών. 

Με τη σειρά του, ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε σημαντική τη συστράτευση όλων των δυνάμεων, τόσο των κεντρικών πολιτικών ηγεσιών όσο και των τοπικών αυτοδιοικήσεων, όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο όσο η επίλυση μακροχρόνιων και επιζήμιων για τους λαούς προβλημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, και σε συνδυασμό με την πολιτική εξωστρέφειας που ακολουθεί η ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε για την περαιτέρω καλλιέργεια των καλών τους σχέσεων.

 

Σχετικά αρχεία



Στιγμιότυπο από την συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ με Πρόεδρο Ένωσης Τοπικών Αρχών Παλαιστίνης

Μετάβαση στο περιεχόμενο