Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων – Μικρών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων

Print Friendly, PDF & Email

Τις δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας και συμπόρευσης των Ιδιωτικών με τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, συζήτησε η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων – Μικρών Παιδικών Σταθμών & Νηπιαγωγείων (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισήμανε ότι «όλοι είμαστε ευαίσθητοι όταν πρόκειται για παιδιά» και πρόσθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας των δύο πλευρών σε κοινά προβλήματα και αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση.

Η αντιπροσωπεία της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ κατέθεσε προτάσεις και για το πρόγραμμα: «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» 2014 – 2020.   

Μεταξύ άλλων πρότεινε να υπάρξει ένα κοινό σχέδιο δράσης, στη διασφάλιση των χρημάτων του Προγράμματος ΕΣΠΑ, να αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ μητέρες που λαμβάνουν επίδομα Παιδικού Σταθμού από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και να υπάγονται στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά σειρά προτεραιότητας εργαζόμενες ωφελούμενες μητέρες, άνεργες μητέρες και μητέρες που εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έχουν υποστεί σημαντική μείωση των αποδοχών τους.

Επιπλέον η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, καθώς δεν έχουν τακτοποιηθεί εδώ και ένα οκτάμηνο οι οικονομικές εκκρεμότητες όσων σταθμών συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ να προσκληθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις που κατατεθήκαν. 

Η συνάντηση με τον πρόεδρο Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαΐου στα γραφεία της ΚΕΔΕ και συμμετείχαν ο Σίμος Δανιηλίδης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ , η Χρύσα Μανάρα, Δ/ντρια Επεξεργασίας & Σχεδιασμού Πολιτικών της Τ.Α., η πρόεδρος της ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ Χαρά Σελλη, η γραμματέας του συλλόγου Μαρία Πρωτόπαππα και η Νομική Σύμβουλος Σοφία Κοντέα.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο