Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με ΠΟΕ –ΟΤΑ και Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών με θέμα τη εφαρμογή της ψηφισθείσας διάταξης για την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, των παιδιών και χιλιάδων οικογενειών

 

Η εφαρμογή της ψηφισθείσας διάταξης για την υποχρεωτική ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία, καθώς και ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών εργαζόμενων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της  ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ Ν. Τράκα και τα μέλη του Προεδρείου της  ΠΑΣΥΒΝ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βρεφονηπιαγωγών), Β. Προβατά Αντιπρόεδρο και Σ. Δημούδης Γενικό Γραμματέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και των νομικών συνεργατών των Ενώσεων προκειμένου να διερευνηθεί το θεσμικό πλαίσιο και να αναζητηθεί κοινός τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν μέσα από την εφαρμογή του νόμου.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και αίτημα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συγκρότηση νομικών επιτροπών ανά δήμο για την κατάθεση προτάσεων που θα αφορούν στο τρόπο αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν στην εφαρμογή του νόμου κατά την περίοδο 2018-2019.

Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης ανέλαβε να συντονίσει τις διαδικασίες και σε συνεργασία με τους νομικούς συμβούλους της ΠΟΕ -ΟΤΑ και των υπολοίπων ενώσεων να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις.

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης  ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού.

Όπως υπογράμμισε προτεραιότητα της ΚΕΔΕ είναι η προστασία του  οικογενειακού προγραμματισμού χιλιάδων γονέων, η ομαλή λειτουργία πετυχημένων δημοτικών δομών καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ η οποία με επιστολή της έχει ζητήσει από τους δήμους να της δώσουν στοιχεία με βάση τα οποία θα γίνει η χαρτογράφηση των προβλημάτων που αφορούν στις ελλείψεις υποδομών και προσωπικού.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Η ΚΕΔΕ συνεργάζεται με τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα και με συντονισμένο τρόπο αναδεικνύει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που  παρουσιάζονται από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήσαμε ότι κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας των όρων φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ως ο εγγύτερος βαθμός στον πολίτη, οφείλει να προασπίζεται το συμφέρον των πολιτών. Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά μας, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα τους, για την ομαλή και ασφαλή ένταξή τους στην  εκπαιδευτική κοινότητα».  

Να σημειωθεί ότι σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα και τους τρόπους διαχείρισής του έγινε και σε αντίστοιχη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδας Σελλή Χαρά. Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλλος του συλλόγου Α. Αθανασοπούλου.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με ΠΟΕ –ΟΤΑ και Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών με θέμα τη εφαρμογή της ψηφισθείσας διάταξης για την ένταξη των τετράχρονων νηπίων στα νηπιαγωγεία_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο