Συνάντηση με τους εργαζομένους του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 31/12/10, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου στο θέμα των συμβασιούχων, όπως τους ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε μαζί τους
|download file .jpg 131 KB|


Έκτακτο ΔΣ την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 στις 7 μ.μ. για τις επόμενες κινήσεις

Συνάντηση με τους συμβασιούχους του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, όπου και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες της Διοίκησης προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του προβλήματος που έχει ανακύψει για τον Δήμο, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει την ανανέωση των συμβάσεων που έληγαν στις 31/12/2010, των εργαζομένων που απασχολούνταν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, παρόντες ήταν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Χρηστάκης, ο ιδιαίτερος γραμματέας του Δήμου, κ. Μπάρλας, οι αντιδήμαρχοι, κ. Σταθούλης, κ. Κατσιγιάννης, κ. Τσιπουράκης και κ. Κάββαλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γαρδέλης, οι πρόεδροι των σωματείων μόνιμου, εργατοτεχνικού προσωπικού, και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Κόντρα στον Καιρό» και «Εκτός των Τειχών». Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, ο Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε για τη σύγκληση εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου την επόμενη Τρίτη 18 Ιανουαρίου με αποκλειστικό θέμα τη λήψη απόφασης για τους εργαζομένους των οποίων η σύμβαση έληξε στις 31/12/11, αλλά και για τις περαιτέρω ενέργειες του Δήμου προς το υπουργείο Εσωτερικών.

«Έχουμε ήδη συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη αποφάσεων επί των επόμενων κινήσεων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να ασκήσουμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός για αυτό ζητούμε τη συστράτευση όλων πέρα από παραταξιακές σπέκουλες. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τον καθένα ότι ως Διοίκηση όταν μπορούσαμε, όπως και πράξαμε, κάθε χρόνο ανανεώναμε τις συμβάσεις τους εργαζομένων. Αλλά κατά τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε αυτή η δεσμευτική απόφαση του υπουργείου. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και προς κάθε κατεύθυνση για να δοθεί μία λύση στα πρότυπα όσων καταφέραμε με τους συμβασιούχους των Δημοτικών Επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας για όσους είχαν κατοχυρώσει εργασιακά δικαιώματα μέχρι το τέλος του 2005. Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι πέρα από κομματικές ταυτότητες, μαζί ως μία οικογένεια», επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να αναφερθεί στις ενέργειες της Διοίκησης ήδη από το 2008 για προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού προκειμένου να εξασφαλισθεί σε μακροπρόθεσμο επίπεδο η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ωστόσο, χωρίς, ανταπόκριση από το υπουργείο Εσωτερικών. «Επομένως, ο Δήμος υποχρεούνταν όλα αυτά τα χρόνια να καλύπτει τις ανάγκες του σε καίριους τομείς της λειτουργίας του με  συμβασιούχους. Έτσι έχουν τα πράγματα, για αυτό ας πάψει ο κ. Ραγκούσης να κρύβεται στο καβούκι του υπουργείου του και ας μας δώσει απαντήσεις και λύσεις» κατέληξε λέγοντας ο κ. Πατούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο