Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας για την ένταξη της μαθητείας στο ΕΕΚ Αμαρουσίου και προώθηση του θεσμού μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε πανελλαδικά

Print Friendly, PDF & Email

Τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στην προώθηση του θεσμού της μαθητείας μέσω της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) με στόχο τη σύνδεση της μαθητείας με την αγορά εργασίας, όπως και την προώθηση μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε της ένταξης του προγράμματος ευρύτερα στους δήμους της χώρας, ζήτησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου Σπύρο Σταθούλη, σε συνάντηση όπου παρέστη αναπληρώνοντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργο Πατούλη.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός κ. Μπαξεβανάκης, αφού ενημέρωσε τον κ. Σταθούλη, για τους στόχους του προγράμματος ζήτησε ο Δήμος Αμαρουσίου να κινήσει τις διαδικασίες προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου να δώσει το πράσινο φως για ένταξη του θεσμού της μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Παράλληλα, εξέφρασε εκ μέρους του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, τη θετική στάση της Ένωσης των Δήμων απέναντι στο θεσμό της μαθητείας μεταφέροντας ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια προώθησης του και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας με σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε και των Δημοτικών Συμβουλίων.

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας για την ένταξη της μαθητείας στο ΕΕΚ Αμαρουσίου και προώθηση του θεσμού μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε πανελλαδικά

Μετάβαση στο περιεχόμενο