Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Πανούση ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Print Friendly, PDF & Email

Αντικείμενο της συνάντησης, η ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας

Αίτημα για συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, κατέθεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους δήμους της χώρας, καθώς με την πρόσφατο νόμο περί επανασύστασής της δεν δίνεται ολοκληρωμένη λύση για όλους τους δήμους της χώρας.

Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «όπως σε όλες τις σύγχρονες πόλεις του κόσμου, έτσι και στην πατρίδα μας μεγάλα προβλήματα που βαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών (αντιμετώπιση του παρεμπορίου, προστασία της αισθητικής και της εικόνας των πόλεων, ζητήματα καθαριότητας και αποτροπής ενεργειών που ρυπαίνουν το περιβάλλον, υπαίθρια στάθμευση, κ.α.), μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την αποτελεσματική λειτουργία της  Δημοτικής Αστυνομίας.

Η επανασύστασή της προσφάτως με το Ν.4325/2015, δεν δίνει ολοκληρωμένες λύσεις γιατί αφενός δεν αντιμετωπίζει συνολικά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, αφετέρου δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων των Δήμων».

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συνάντησης και θέματα που συνδέονται με την κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο