Συνάντηση με το Γ.Γ Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με θέμα την παροχή διευκρινίσεων για τον εορτασμό της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου στο Ο.Α.Κ.Α

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλαντζή
|download file .jpg 111 KB|


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, με το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή. Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η παροχή διευκρινίσεων από πλευράς Υπουργείου για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α) από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, για τις ανάγκες τέλεσης του εορτασμού της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου.


Στη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επανέλαβε τη θέση του ότι σέβεται απόλυτα τα θρησκευτικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ως Ολυμπιακός Δήμος, δεν μπορεί παρά να υπηρετεί με συνέπεια τα ιδανικά της ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού, ανεξάρτητα από θρησκείες ή ιδεολογίες. Σε καμία περίπτωση, όμως ,δεν επιθυμεί ο σεβασμός αυτός να θέτει σε αμφισβήτηση το ρόλο και το λόγο που έχει ο Δήμος όσον αφορά στη χρήση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των διοικητικών του ορίων.


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου παρείχε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, μεταξύ των οποίων, η σημαντικότερη είναι ότι ο χώρος που θα παραχωρηθεί εντός του Ο.Α.Κ.Α είναι ένας από τους πολλούς χώρους που θα παραχωρηθούν εντός του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας για την τέλεση των θρησκευτικών αναγκών που επιβάλλει η εορτή για τη λύση της νηστείας του Ραμαζανίου, κι όχι ο μοναδικός όπως είχε αρχικά ειπωθεί. Γεγονός για το οποίο ο κ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του.


Επίσης, ο κ. Καλαντζής, διευκρίνισε ότι η παραχώρηση του σταδίου θα γίνει συνολικά για τέσσερις ώρες (07:00-11:00) και μόνο για μία ημέρα.


Ο κ. Πατούλης, έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων μία σειρά από ζητήματα αναφορικά με την παραχώρηση του Ο.Α.Κ.Α που απασχολούν τους δημότες του Αμαρουσίου. Μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν, διαβεβαίωσε το Γενικό Γραμματέα ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεργαστεί με τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε η όλη διαδικασία να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σεβασμό τόσο στα δικαιώματα όσων θα προσέλθουν για να εορτάσουν αυτή τη σημαντική θρησκευτική εορτή όσο και στα δικαιώματα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.


Επ’ αφορμή της συνάντησης ο κ. Πατούλης, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του Δήμου που αφορούν στην ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του Ο.Α.Κ.Α, με σεβασμό στα χρήματα που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι, στο οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο και λόγο.


Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν αλλά και για τη διάθεσή του να βοηθήσει στη συγκεκριμένη προσπάθεια. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο