Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη είχε ο Γιώργος Πατούλης για τον ιατρικό τουρισμό

Print Friendly, PDF & EmailΗ Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, στο περιθώριο της συνάντησής τους για τον ιατρικό τουρισμό.    


 


Με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων -Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και υπεύθυνος της Διυπουργικής Τριμελούς Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού κος Γιώργος Πατούλης, στο Υπουργείο Τουρισμού, την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.


Ο κος Πατούλης δέχθηκε τα συγχαρητήρια της κας Κεφαλογιάννη για την επανεκλογή του για τρίτη συνεχή θητεία στο Δημαρχιακό Αξίωμα, μαζί με τις θερμές ευχές της για κάθε επιτυχία στο έργο του και τα επόμενα χρόνια.


Σκοπός της συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού με τον κο Πατούλη ήταν να συζητηθεί αφενός μεν, η εξέλιξη των διαδικασιών για το θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και της αδειοδότησης με πιστοποιημένο τρόπο των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και αφετέρου, το θέμα της πιστοποίησης  υγειονομικών δομών για τις ανάγκες του ιατρικού τουρισμού.


Ειδικότερα όσον αφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, η Υπουργός και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου συμφώνησαν να διοργανωθεί ημερίδα με αντίστοιχο θέμα, στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο Φθινόπωρο. 


Επίσης ο κος Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κάλεσε την κα Κεφαλογιάννη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014.

Ο ιατρικός τουρισμός -όπως σημείωσε- μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.


Η συζήτηση ανάμεσα στην Υπουργό Πολιτισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη υπήρξε εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.        


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο