Συνάντηση με κατοίκους του Κέντρου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΓια τη σημασία του έργου της Βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου μίλησε σε κατοίκους ο Δήμαρχος κ.Γ.Πατούλης.
|download file .jpg 132Kb|


Με κατοίκους του Κέντρου συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε καφετέρια.

Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης, το οποίο θα αλλάξει το Μαρούσι και θα δώσει νέα πνοή στο Κέντρο της πόλης. «Σε αντίθεση με τις πολυδάπανες και αποτυχημένες παρεμβάσεις που έγιναν από τις προηγούμενες διοικήσεις, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 7,6 εκατομμύρια ευρώ από την Νομαρχία Αθηνών, για ένα έργο το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στο Μαρούσι και που θα αλλάξει την όψη του Κέντρου της πόλης προς το καλύτερο. Παράλληλα, εκπονήσαμε ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και εφαρμόζουμε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την καλύτερη διευθέτηση της κίνησης πεζών και οχημάτων, δημιουργώντας δύο νέες εισόδους προς το Κέντρο (βόρεια από Κηφισίας και ανατολικά από Μητροπόλεως), ενώ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο, που προβλέπει δωρεάν στάθμευση για τους μόνιμους κατοίκους και χαμηλό αντίτιμο για τους επισκέπτες», είπε ο κ. Δήμαρχος.

Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε στις δεκάδες παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα 3,5 προηγούμενα χρόνια από την Δημοτική Αρχή, όπως είναι:

1. Η αποξήλωση των κυβόλιθων από το Κέντρο.
2. Τα έργα εξωραϊσμού και ανάπλασης στις πλατείες Ηρώων,  Κασταλίας και Ηλεκτρικού Σταθμού.
3. Η δημιουργία δύο νέων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, επί των οδών Αριστοτέλους και Θεμιστοκλέους.
4. Η ανάδειξη της «ολυμπιακής κληρονομιάς» της πόλης μας, με τη λειτουργία της Δημοτικής Ολυμπιακής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης».
5. Η αναβάθμιση του Πολιτισμού, με τη λειτουργία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, τα τμήματά του οποίου παρακολουθούν περισσότεροι από 1.500 πολίτες κάθε ηλικίας.
6. Η κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών κι ενός μίνι γηπέδου ποδοσφαίρου στην πλατεία Γαρδέλη και την πλατεία του ΗΣΑΠ.
7. Η ολοκλήρωση της στέγασης σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο του Λαογραφικού μας Μουσείο.
8. Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας στη Λ.Κηφισίας,  η οποία συνδέει το Κέντρο με το Ανατολικό Μαρούσι.
9. Η στήριξη στην πράξη τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ιστορικού εμπορικού Κέντρου, με το «πάγωμα» όλη την τετραετία των δημοτικών τελών.
10. Η διατήρηση της καθαριότητας στο Κέντρο, με αποκομιδή των απορριμμάτων τρεις φορές τη μέρα και με συνεχή οδοσάρωση.
11. Οι αισθητικές παρεμβάσεις, με ενίσχυση του πρασίνου.
12. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μεταφέρθηκε το Κ.Ε.Π. σε νέο κτίριο, επί της οδού Χατζηαντωνίου.
13. Στο Κέντρο του Αμαρουσίου, εντός του Δημαρχείου, εγκαινιάστηκε και λειτουργεί το Γραφείο Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο παρέχει συμβουλές και βοήθεια σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη στήριξη μας.
14. Αναβαθμίστηκε το κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», στο οποίο τοποθετήθηκε νέο παρκέ.
15. Δρομολογήθηκε η κατασκευή ενός  νέου χώρου στάθμευσης 200 θέσεων, ο οποίος θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση, στο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Β.Σοφίας, Αρκαδίου και Λ.Κηφισίας.
16. Σχεδιάζεται η κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου μπάσκετ και ενός ακόμη υπόγειου χώρου στάθμευσης στο χώρο του γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης».
17. Η Δημοτική Αστυνομία με τη διαρκή παρουσία της, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία και την διαφύλαξη της αισθητικής εικόνας του Κέντρου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο