Συνάντηση για θέματα πολιτισμού είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την υπεύθυνη μορφωτικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ιαπωνίας Mayo Nishiike
|download file .jpg 87KB|


Αντιπροσωπεία από τον τομέα μορφωτικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ιαπωνίας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των δυνατοτήτων συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς για την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων.


Στη διάρκεια της συνάντησης της υπεύθυνης μορφωτικών υποθέσεων της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Mayo Nishiike, και των συνεργατών της, κ. Σοφοκλή Καραγιάννη, και Νικόλαου Φασιανού, με το Δήμαρχο Αμαρουσίου, συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη κοινών δράσεων πολιτισμού, αρχής γενομένης από την επίδειξη ιαπωνικών τεχνών που διοργανώνει η ιαπωνική πρεσβεία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στο αθλητικό κέντρο Δαΐς των εκπαιδευτηρίων Δούκα, που συμφωνήθηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.


Η εκδήλωση αφορά στην επίδειξη διαφόρων ιαπωνικών πολεμικών τεχνών iaido, karate και kendo αλλά και με τις τεχνικές kata προκειμένου το κοινό να γνωρίσει από κοντά τη δυναμική και την ομορφιά των ιαπωνικών πολεμικών τεχνών.


H συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων ανάμεσα στις δύο πλευρές επισφραγίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αμοιβαία βούληση για συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο