Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Η Πολιτεία οφείλει να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άμεσα όλα τα εργαλεία που απαιτούνται, προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, στα γραφεία του Συλλόγου.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία, με έμφαση στο θέμα της προσβασιμότητας τους στις πόλεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της δρομολόγησης κοινών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Πατούλης πρότεινε τη διοργάνωση κοινής ημερίδας από την ΚΕΔΕ και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με αντικείμενο αφενός την ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας στα αστικά κέντρα  και αφετέρου την κατάθεση προτάσεων από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, με στόχο την εξεύρεση αποτελεσματικών και βιώσιμων λύσεων.

Η πρόταση του Προέδρου της ΚΕΔΕ έγινε αποδεκτή με θέρμη από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί άμεσα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως έχει τη βούληση να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ατόμων με κινητική αναπηρία και να προτείνει αποτελεσματικές λύσεις που θα διευκολύνουν  την καθημερινότητά τους.
Ειδικότερα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για το σοβαρό ζήτημα της προσβασιμότητάς τους  στις πόλεις μας, οι οποίες παραμένουν αφιλόξενες για αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλει να αντιληφθεί η Πολιτεία ότι πρέπει να δώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άμεσα όλα τα εργαλεία που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο λειτουργικές και πιο φιλικές για όλα τα άτομα με αναπηρία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τον  Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, μέχρι να φθάσουμε στα επιθυμητά αποτελέσματα». 

 

Σχετικά αρχείαΣυνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών_1


Συνάντηση εργασίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αντιπρόεδρο Θ. Βίγλα και μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο