Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή

Print Friendly, PDF & Email

Με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή συναντήθηκε σήμερα ο Δημάρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του νέου Υπουργού στην ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το πρωί.

Ο Υπουργός αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των μελών του Δ.Σ. και να διατυπώσει στη συνέχεια τις θέσεις και τις προτάσεις του για την αντιμετώπισή τους.

Η συνάντηση αποκτά επιπλέον ενδιαφέρον καθώς ο Π. Κουρουμπλής έχει ανακοινώσει ότι προχωρεί στη συγκρότηση επιτροπής που θα αναλάβει να προτείνει αλλαγές στο πρόγραμμα Καλλικράτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός Ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι στην επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τις αλλαγές του προγράμματος Καλλικράτης θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον Π. Κουρουμπλή για τα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και ζήτησε να ληφθούν αποφάσεις προκειμένου να επιλυθούν άμεσα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της αυτοδιοίκησης για μια σειρά από θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της χώρας.

Πρόκειται για το ίδιο υπόμνημα που έχει κατατεθεί από την ΚΕΔΕ στους αρχηγούς όλων των κομμάτων πριν από τις εκλογές και αποτελεί τη βάση των θεσμικών διεκδικήσεων της ΚΕΔΕ ενόψει της μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο

Μετάβαση στο περιεχόμενο