Συνάντηση Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με την Υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου

Print Friendly, PDF & Email


|download _.jpg file 101 KB|
Με την Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης . Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Υπουργού και σε αυτήν τέθηκαν από πλευράς της Δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου, μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την πόλη και η αντιμετώπιση τους αφορά το Υπουργείο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε από πλευράς Δήμου και ο Δημοτικός Σύμβουλος και αρμόδιος για τα θέματα Παιδείας Δ. Καρλαύτης.


|download _.jpg file 107 KB|

Ο Δήμαρχος έθεσε στην Υπουργό το θέμα που έχει προκύψει με τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που συνορεύουν με τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, εξαιτίας του γεγονότος ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης περίφραξης μεγάλου ύψους και ηχοπετασμάτων γύρω από το Υπουργείο. Η τοποθέτηση αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα ηχορύπανσης και μεταβολής του μικροκλίματος της περιοχής.


 

 

Η Υπουργός αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα, δεσμεύθηκε ότι δεν θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα προς την πλευρά που βρίσκονται οι κατοικίες, αλλά μόνον κάγκελα και πράσινο. Ενώ για το ύψος της περίφραξης υποσχέθηκε ότι θα ζητηθεί πρώτα και η άποψη του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, με τρόπο που θα εξασφαλίζει την ασφάλεια του νέου κτιρίου χωρίς να επιβαρύνει την αισθητική και το περιβάλλον της γύρω περιοχής.


Στην Υπουργό τέθηκε από πλευράς Δημάρχου Γιώργου Πατούλη και το αίτημα να προχωρήσουν μια σειρά απο έργα και παρεμβάσεις στο χώρο της σχολικής στέγης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:


Η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο χώρο του 2 ου Λυκείου Γυμνασίου Αμαρουσίου , σε αντικατάσταση του ήδη υπάρχοντος. Η ανέγερση νέου κτιρίου για το 6 ο Λύκειο , το οποίο σήμερα φιλοξενείται σε λυόμενες αίθουσες. Η ανέγερση του 5 ου Δημοτικού Σχολείου στον ʼγιο Θωμά , για το οποίο εκκρεμεί η απαλλοτρίωση από τον ΟΣΚ παρακείμενου οικοπέδου 1300 τ.μ. το οποίο είναι απαραίτητο για να χτιστεί το νέο σχολικό κτίριο. Η κατασκευή 11 νέων αιθουσών σε σχολεία του Αμαρουσίου ( 4 ο Δημοτικό, 9 ο Δημοτικό, , 10 ο Δημοτικό). Η απαλλοτρίωση οικοπέδου από τον ΟΣΚ για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για να στεγάσει το 8 ο Γυμνάσιο και Λύκειο της Νέας Φιλοθέης.


Η Υπουργός αντέδρασε θετικά στα αιτήματα του Δήμου και έδωσε εντολή στον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΚ να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου, γιατί όπως τόνισε θεωρεί πως πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, στα όρια του οποίου φιλοξενείται το Υπουργείο.Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας κα Γιαννάκου έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Κι αυτό ωφελεί την πόλη συνολικά. Πέρα από τα αιτήματα που θέσαμε στην Υπουργό, που αφορούν την ενίσχυση της σχολικής στέγης της πόλης και τα οποία έγιναν αποδεκτά, ως Δήμος προγραμματίζουμε μια σειρά από παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί το Υπουργείο. Παρεμβάσεις όπως η εφαρμογή νέας κυκλοφοριακής μελέτης για να αντιμετωπιστεί η κυκλοφοριακή επιβάρυνση που θα φέρει η λειτουργία του Υπουργείου. Καθώς και η ενίσχυση του πρασίνου και η εκτέλεση μιας σειράς αναπλάσεων στην περιοχή του Ψαλιδιίου, με στόχο να κάνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων καλύτερη.


Και στην περίπτωση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και σε κάθε άλλη περίπτωση, η Δημοτική Αρχή του Αμαρουσίου θα διεκδικεί από την Πολιτεία αυτά που η πόλη δικαιούται ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο