Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Ευ. Αποστόλου και τον διευθυντή γραφείου του υπουργού, Ν. Βάγια, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ Δ. Τζιαχρήστα και Α. Κανταρά και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκη και Γ. Αποστολόπουλο.
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επείγονται προβλήματα που αφορούν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.

Ειδικότερα ζητήθηκε να αυξηθούν οι επιλέξιμες εκτάσεις – βοσκότοποι  και να δοθεί τέλος στα προβλήματα των πληρωμών των οφειλομένων για τα έτη 2013 – 2014 στους γεωκτηνοτρόφους.
 

Η ΚΕΔΕ ζήτησε ακόμη να στηριχθεί η τευτλοκαλλιέργεια, να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές για το υπόλοιπο 40% της παραγωγής του 2014, να αποδοθούν οι αποζημιώσεις για τους αδιάθετους 20 χιλιάδες τόνους παραγωγής και να ανακοινωθούν σύντομα τα σχέδια του υπουργείου τόσο για την τευτλοκαλλιέργεια όσο και για την τιμολογιακή πολιτική.
 

Επιπλέον ζητήθηκε να δοθεί παράταση για την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων πλέον της 12/3/2015, καθώς και να πληρωθούν άμεσα οι βιοκαλλιεργητές για τα έτη 2013-2014.

Τέλος ενημερώθηκαν για την πολιτική του υπουργείου σε ότι αφορά στη φορολόγηση των αγροτών, την νέα ΚΑΠ – Πολλαπλή συμμόρφωση – Πρασίνισμα και το αγροτικό πετρέλαιο.
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου δεσμεύτηκε ότι είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου να εξετάσει όλα τα παραπάνω θέματα, ενώ ειδικά για την παράταση των αδειών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων τόνισε ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα.
 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής:

«Η σημερινή μας συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και κρίσιμη, με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο την τόνωση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. ΄Αλλωστε πρόκειται για έναν τομέα που στηρίζει όχι μόνο την τοπική αλλά συνολικά την οικονομία της χώρας. Με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας,  αλλά και με τη συνεργασία μας με τον αγροτικό κόσμο της χώρας επιδιώκουμε στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όχι απλά να στηρίξουμε την αγροτική ανάπτυξη αλλά και να συμβάλλουμε ώστε να καταστεί ένας από τους βασικούς  πυλώνες της οικονομίας μας».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο