Συμμετοχή του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Πολιτισμός και Βιώσιμες Πόλεις» στο Μπιλμπάο της Ισπανίας

Print Friendly, PDF & Email

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Πολιτισμός και Βιώσιμες Πόλεις» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης UCLG (United Cities & Local Governments) στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, συμμετέχει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, είχε την ευκαιρία για σειρά επαφών με ομολόγους του Δημάρχους από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων με τον Δήμαρχο Μπιλμπάο Ibon Areso, τον Δήμαρχο Βαρκελώνης Xavier Tries, τον Γενικό Γραμματέα του UCLG Joseph Roig, καθώς και με πλήθος άλλων Δημάρχων και αιρετών από την παγκόσμια αυτοδιοικητική κοινότητα.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Συνέδριο ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας χρειάζεται να αποκτήσει εξωστρέφεια και να έλθει σε επαφή με την αυτοδιοίκηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε εποχές κρίσης οι Δήμοι είναι αυτοί που καλούνται να σηκώσουν το βάρος των προβλημάτων της κοινωνίας. Η συνεργασία για το όφελος των πολιτών πρέπει να είναι πολυεπίπεδη με σημεία αναφοράς τον πολιτισμό, τον αθλητισμό αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά».

Παρών στο Συνέδριο ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Πύλου Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Γ.Γ του UCLG Joseph Roig.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Δήμαρχο Βαρκελώνης Xavier Trias.


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Πολιτισμός και Βιώσιμες Πόλεις» του UCLG στο Μπιλμπάο.


Στιγμιότυπο από τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο