Συμμετοχή του ΙΣΑ στην μεγαλειώδη επιστημονική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Δεν θα αφήσουμε τον Κατρούγκαλο να μας κλείσει τα ιατρεία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμμετείχε στην μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία  των επιστημονικών φορέων που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας καταλήγοντας στην Βουλή των Ελλήνων.

Στην πορεία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γεώργιος Πατούλης με αντιπροσωπεία του ΔΣ και συγκεκριμένα τον Αντιπρόεδρο κ. Ευριπίδη Μπιλιράκη, τον Ταμία κ. Φώτιο Πατσουράκο και το μέλος κ. Ιωάννη Γαλανόπουλο.

Ο ΙΣΑ και όλοι οι επιστημονικοί φορείς  με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, διατράνωσαν την αντίθεση τους στο καταστροφικό προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας χωρίς μάλιστα την οφειλόμενη στοιχειώδη προηγούμενη συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα σημάνει την οριστική μετανάστευση των ιατρών και το κλείσιμο των ιατρείων και των εργαστηρίων της γειτονιάς, ενώ αντιθέτως ευνοεί μόνο τα μεγάλα καρτέλ.

Εν συνεχεία κατατέθηκε ψήφισμα  στη Βουλή στο οποίο επισημαινόταν ότι: «Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου. Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι οποιαδήποτε πρόταση για το ασφαλιστικό θα έπρεπε να συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και πλήρη τεκμηρίωση, στην προκειμένη περίπτωση τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν παντελώς.  

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση».

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στη βουλή με την Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χριστοδουλοπούλου ενημερωθήκαμε ότι θα επανεξεταστεί το ζήτημα και θα αναμένουμε καλύτερη πρόταση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, όπως ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντος, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκας, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου κ. Τραχήλη, ο Πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Κατσίκης, εκπρόσωποι των δικαστικών επιμελητών  κ.α.

Η σθεναρή και καθολική αντίδραση του ιατρικού σώματος καταστροφικό αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως επισφραγίσθηκε από τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία, συνεχίζεται με κλιμάκωση των αγωνιστικών μας   κινητοποιήσεων σύμφωνα με την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την πορεία για το ασφαλιστικό


Στιγμιότυπο 2 από την πορεία για το ασφαλιστικό


Στιγμιότυπο 3 από την πορεία για το ασφαλιστικό


Στιγμιότυπο 4 από την πορεία για το ασφαλιστικό

Μετάβαση στο περιεχόμενο