Συμμετοχή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Τα ΚΕΠ Υγείας εξελίσσονται με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σκοπό την προαγωγή της Υγείας των πολιτών»

Στο πλαίσιο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, συμμετείχε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων στην ενότητα με θέμα «Κοινωνική Πολιτική, Υγεία και Απασχόληση». Εισήγηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Γιώργος Πατούλης  ο οποίος αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχεδιασμό μιας κοινωνικής πολιτικής με επίκεντρο την υγεία, με αξιοποίηση των υπαρχουσών δημοτικών δομών, για τη θωράκιση της υγείας των πολιτών μέσω της πρόληψης πριν φτάσει κανείς στην ασθένεια. Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από το θεσμικό της ρόλο συμβάλλει για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των πολιτών».  

 Στη συνέχεια, με εισήγηση του Γενικού Διευθυντή κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου, παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία από τη μέχρι σήμερα πορεία όλων των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων-μελών του Δικτύου. Συγκεκριμένα, έχουν συσταθεί 82 ΚΕΠ Υγείας Πανελλαδικά, έχουν ωφεληθεί 50.500 δημότες από τις δράσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, έχουν πραγματοποιηθεί 500 Ημερίδες ενημέρωσης του κοινού. Ο κ. Παπασπυρόπουλος μίλησε για τον ρόλο των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ που είναι η δημιουργία ενός  Δικτύου Κοινωνικής Μέριμνας και Φροντίδας για τον Πολίτη που θα κάνει την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας πράξη και θα διασφαλίζει σε κάθε κοινωνία ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Με βασικό άξονα την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ως στόχο να παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όσο και στην προληπτική ιατρική σε τοπικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό εκστρατειών ενημέρωσης για τα 8 ακόλουθα νοσήματα: α) Καρκίνος του παχέος εντέρου, β) Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, γ) Καρκίνος του μαστού, δ) Καρδιοαγγειακός κίνδυνος, ε) Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, στ) Καρκίνος του προστάτη, ζ) Μελάνωμα, η) Κατάθλιψη.  

 

Σχετικά αρχείαΣυμμετοχή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα (1)


Συμμετοχή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα (2)


Συμμετοχή του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο