Συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό έργο «ASSIST» για την αξιοποίηση και ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης κηρύσσει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου για τη δομημένη κατάρτιση βοηθών και παιδαγωγών προσχολικής ηλικίας.
|download file .jpg 53 KB|


Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης στο βήμα του συνεδρίου ASSIST. Στο πάνελ  ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου και συντονιστής του συνεδρίου κ. Μ. Χρηστάκης και οι εκπρόσωποι της περιφέρειας Sagene στο Όσλο και των Πανεπιστημίων του Όσλο και του Gavle.
|download file .jpg  78 KB |


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Μαραγκάκης και ο Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Κ. Αντωνόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ανδ. Σμπόνιας και το μέλος Κ. Νταλούκας, καθώς και η Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης παρακολουθούν τις εργασίες του συνεδρίου ASSIST.   
|download file .jpg  98 KB |  

  
Ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης με την Δήμαρχο Π. Ψυχικού κα Ειρήνη Κατσαρού, στο περιθώριο του συνεδρίου. Ο Δήμος Π. Ψυχικού είναι ένας εκ των Δήμων που συμμετείχαν στο έργο ASSIST.
|download file .jpg  94 KB | 


 


Γ. Πατούλης: Με καθημερινή δουλειά και έργο, μέρα με τη μέρα οι παιδικοί σταθμοί θα γίνουν ακόμη καλύτεροι.


Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού έργου  ASSIST(Δομημένη κατάρτιση για βοηθούς και παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας), κήρυξε o Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010.


Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετείχε στο πρόγραμμα “ASSIST ”, με το προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών. Τριάντα πέντε  βρεφονηπιοκόμοι και βοηθοί της προσχολικής ηλικίας εκπαιδεύτηκαν σύμφωνα με το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης του έργου ASSIST  σε διάφορα θεματικά πεδία, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις. Σκοπός του προγράμματος ήταν να διευκολύνει την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται με τα παιδιά και αποτελούν βασικό κρίκο στην αλυσίδα της επιτυχημένης λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.   


«Η υλοποίηση αυτού τους έργου ήταν πολύ σημαντική γιατί αφορούσε σε μια ειδικότητα εργαζομένων με κρίσιμο ρόλο  τόνισε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι «οι βρεφονηπιοκόμοι και οι βοηθοί προσχολικής ηλικίας εκπληρώνουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αγωγή των παιδιών. Ρόλο που αφορά τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και την προώθηση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξη τους. Το Ευρωπαϊκό έργο ASSIST ενίσχυσε την εξειδικευμένη καθοδήγηση του προσωπικού μας αυξάνοντας τις ικανότητες τους, με σειρά δραστηριοτήτων, πρακτικών εργασιών και εμπειριών μέσα από το εκπαιδευτικό μοντέλο του έργου (SAMO), ενισχύοντας το κίνητρο για δουλειά και τις προοπτικές του επαγγέλματος.» 


Πιστεύουμε πρόσθεσε ο κ. Πατούλης «πως τα παιδιά μας πρέπει να έχουν την καλύτερη φροντίδα να έχουν στοργή και την αγάπη που τους αξίζει τις ώρες που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους. Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο που γίνεται στους Παιδικούς Σταθμούς μας και για τον πρότυπο τρόπο που λειτουργούν. Η συμβολή των εργαζομένων είναι καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα. Με τη δική τους συμβολή, αλλά και με την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι οικογένειες της πόλης, η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί, με τελικό στόχο να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις οικογένειες της πόλη μας.            
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στους 13 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς φιλοξενούνται περίπου 1000 παιδιά, στα οποία προσφέρονται πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι καλύτεροι ιδιωτικοί σταθμοί. Και είναι σημαντικό πως αυτές τις υπηρεσίες ο Δήμος Αμαρουσίου τις προσφέρει σε πολύ χαμηλό κόστος.


Εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου ASSIST ήταν οι πόλεις Sagene (Νορβηγία) , Motala (Σουηδία), Milano (Ιταλία), Tjorn (Σουηδία), Reykjavik (Ισλανδία) και τα Πανεπιστήμια Gavle (Σουηδία), Oslo (Νορβηγία), ενώ εκτός από το Δήμο Αμαρουσίου συμμετείχαν επίσης οι Δήμοι Μελισσίων, Π.Ψυχικού, Ν.Ψυχικού, Πεύκης και Φιλοθέης.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Μιχάλης Χρηστάκης. Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυναν επίσης η Δήμαρχος Π. Ψυχικού κα Ειρήνη Κατσαρού, ο Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Κώστας Αντωνόπουλος και το μέλος των Βρεφονηπιακών κ. Κώστας Νταλούκας, η Πρόεδρος της Βορέειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Γλυκερία Μοστρού, ενώ παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μάριος Μαραγκάκης και εκπρόσωποι άλλων Δήμων που συμμετείχαν στο έργο.   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο