Συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στον εορτασμό της 40ής επετείου από την απόκτηση του Βραβείου Ευρώπης της αδελφοποιημένης ιταλικής πόλης Φαέντσα

Print Friendly, PDF & Email Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου κ. Γλυκερία Μοστρού προσφέρει αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο της Faenza Claudio Casadio, εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ Γιώργου Πατούλη,  κατά τον  εορτασμό της 40ής επετείου από την απονομή του Βραβείου Ευρώπης στην Ιταλική πόλη Faenza.

|download _.jpg file 464 ΚB |


Τη σημασία των αδελφοποιήσεων μεταξύ των πόλεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής κοινωνίας η οποία θα στηρίζεται στο δημιουργικό διάλογο και στο σεβασμό της πολυμορφίας των παραδόσεων και των πολιτισμών της Ευρώπης, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γλυκερία Μοστρού, εκπροσωπώντας το Δήμο Αμαρουσίου και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 40ής επετείου από την απονομή του Βραβείου Ευρώπης στην ιταλική πόλη Φαέντσα με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αδελφοποιηθεί από το 1992.


Το Βραβείο, αποτελεί την ανώτατη, ανάμεσα σε τέσσερις, διάκριση που απονέμεται σε Ευρωπαϊκούς Δήμους για τη συμβολή τους στην οικοδόμηση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και στην καλλιέργεια του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ευρώπης, μέσω της διοργάνωσης δραστηριοτήτων ευρωπαϊκής διάστασης, ανταλλαγής επισκέψεων και αδελφοποιήσεων.


Στον εορτασμό της επετείου, όπου προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν όλες οι αδελφοποιημένες πόλεις με την Φαέντσα, από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου παρευρέθηκαν η κυρία Μοστρού Γλυκερία, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και ο κύριος Λέκκας Δημήτρης, Πρόεδρος του Σπαθάρειου Μουσείου οι οποίοι επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την διοργάνωση του εορτασμού και την θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν.

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων οι ευρωπαϊκές, αδελφοποιημένες πόλεις με τη Φαέντσα πραγματοποίησαν εισήγηση με θέμα «Η δόμηση της Ευρώπης και η Εξασφάλιση της Ειρήνης».


Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η κ. Μοστρού επεσήμανε μεταξύ άλλων: «στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αδελφοποιήσεις συνιστούν τις περισσότερες φορές επιστέγασμα των αναπτυξιακών συνεργασιών που έρχονται να ισχυροποιήσουν την παρουσία των αδελφοποιημένων πόλεων δημιουργώντας κατ ‘αυτό τον τρόπο ένα πυκνό δίκτυο οικονομικών, πολιτιστικών, μορφωτικών και κοινωνικών διαδημοτικών σχέσεων πάνω σε κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ευρωπαϊκής κοινωνίας, η οποία θα στηρίζεται στο δημιουργικό διάλογο, στην παροχή ίσων ευκαιριών, στο σεβασμό της πλούσιας πολυμορφίας των παραδόσεων και των πολιτισμών της Ευρώπης, αλλά και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια σταθερή ειρήνη και ασφαλή ποιοτική διαβίωση των ευρωπαίων πολιτών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο