Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΔΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους Δημοτικούς Συμβούλους Αμαρουσίου (από αριστερά προς δεξιά) Νικόλα Αλεπού, Δημήτρη Καρλαύτη, Σπύρο Σταθούλη, Επαμεινώνδα Γαρδέλη, Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, και Δημήτρη Σμυρνή.Η αντιπροσωπεία των Δημάρχων που επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση. Στη φωτoγραφία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με το Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α, Νικόλαο Σαράντη, το Δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, το Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, τον πρώην Δήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Γιαννακόπουλο.O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο.Πλήθος Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων συγκεντρώθηκαν στη διαμαρτυρία της Π.Ε.Δ.Α.


Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) στην πλατεία Κλαυθμώνος έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση που απειλούν πλέον τη λειτουργία των Δήμων, έδωσε το «παρών» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων.


Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη διαμαρτυρία ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «οι απότομες περικοπές στη χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες και συγκεκριμένα στο κοινωνικό και κοινωφελές έργο των δήμων».


Αντιπροσωπεία Δημάρχων της Π.Ε.Δ.Α, μεταξύ των οποίων, ο Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Νίκος Σαράντης, Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ο Νίκος Χιωτάκης, Δήμαρχος Κηφισιάς, ο Δημήτρης Μαραβέλιας, Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο Πέτρος Φιλίππου, Δήμαρχος Σαρωνικού, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, στον οποίον έθεσαν μια σειρά από θέματα όπως:
  • το θέμα του ασυμβιβάστου το οποίο δεν ισχύει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα,


  • τη δραστική μείωση των χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στους Δήμους με το νόμο «Καλλικράτη»,


  • τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις υπηρεσίες των Δήμων με το «πάγωμα» των προσλήψεων και τη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, και η Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Σχοιναράκη.


Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, με απόφαση της Π.Ε.Δ.Α, οι Δήμοι της Αττικής παρέμειναν κλειστοί χθες από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου Κλαυθμώνος, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση των Δημάρχων την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Ένωσης για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο