Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη, Αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο βήμα της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τοποθετείται επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στη δημόσια υγεία.
|download file .jpg 89 Kb|Στην τακτική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με κατά προτεραιότητα θέμα συζήτησης τις διαρθρωτικές αλλαγές της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης. Σε παρέμβασή του στη διάρκεια της συνέλευσης, που αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις με στόχο την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου, ο κ. Πατούλης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και τάχθηκε υπέρ του εξορθολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων.


Ο κ. Πατούλης στην τοποθέτησή του μίλησε, επίσης, για το αναφαίρετο δικαίωμα των ασφαλισμένων στην ελεύθερη επιλογή γιατρού, το οποίο, όπως επεσήμανε, πρέπει να διασφαλιστεί, ενώ τάχθηκε κατά της απόφασης της κυβέρνησης για μη ανανέωση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ.


«Η σχεδιαζόμενη κατάργηση της ελεύθερης επιλογής γιατρού από τους ασφαλισμένους του Ο.Π.Α.Δ σημαίνει υποβάθμιση της περίθαλψής τους. Δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι απέναντι σε αυτό. Όπως δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε απέναντι στην οικονομική ομηρία των συμβεβλημένων με τα ασφαλιστικά ταμεία γιατρών, που χρειάζεται ένα ακόμα και δύο χρόνια για να αποζημιωθούν για τα δεδουλευμένα τους αλλά και των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ των οποίων οι συμβάσεις λήγουν χωρίς να ανανεωθούν. Είναι πολλά τα μέτωπα στο χώρο της υγείας και απαιτείται να δοθεί χρόνος για διάλογο για να ακουστεί και η φωνή του ιατρικού κόσμου» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.


Οι εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της χώρας τοποθετήθηκαν, με τη σειρά τους, επί των καίριων ζητημάτων που ανακύπτουν από το επικείμενο νομοσχέδιο που προωθεί σαρωτικές αλλαγές στην υγεία, και ζήτησαν να προηγηθεί εφ’ όλης της ύλης διάλογος επί των προβλημάτων στο χώρο της υγείας. Ανάμεσα σε άλλα, ζήτησαν να ανασταλούν οι όποιες απολύσεις ιατρικού προσωπικού από τα ασφαλιστικά ταμεία και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συμβεβλημένους με τα ταμεία γιατρούς.


Η τακτική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ολοκλήρωσε τις εργασίες της αποφασίζοντας την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 20 Ιανουαρίου 2011 με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία, ενώ προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το ψήφισμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο