Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη στην εκδήλωση τιμής στον Έλληνα γιατρό και πρότυπο πολιτικού άνδρα Γιάννη Πασαλίδη

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, στο βήμα της ημερίδας μνήμης και τιμής στο Γιάννη Πασαλίδη. 
Στο πάνελ από δεξιά ο  π. Υπουργός Ι. Βαρβιτσιώτης, ο π. Πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης,  ο Αντιστασιακός, π. βουλευτής Μ. Γλέζος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Γ. Αδαμόπουλος, ο δικηγόρος – συγγραφέας Γ. Νισύριος, ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ιωάννης Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς Σπ.Λυκούδης και ο Π.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Πριμικήρης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον π. Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον π. Υπουργό Ι. Βαρβιτσιώτη. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης με τον Αντιστασιακό, π. βουλευτή Μ. Γλέζο και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλο.


Στην ημερίδα μνήμης και τιμής στον Γιάννη Πασαλίδη, μία προοδευτική  μορφή της ιατρικής επιστήμης και την πολιτικής, που η ζωή και το έργο του αποτελούν φάρο φωτεινό, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Μ.Κ.Ο. ΑΡΙΑΝΔΗ  και οι ΝΕΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, στο Δημαρχείο Δραπετσώνας, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 44 χρόνων από το θάνατο του.


Παλιοί συναγωνιστές και φίλοι του Γιάννη Πασαλίδη, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Καθηγητές και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπογράμμισαν την εκτίμηση, την αναγνώριση και το θαυμασμό που προκαλούν οι αγώνες, το έργο και η πολιτική πορεία του έντιμου αγωνιστή, που παρέμεινε ανυποχώρητος στις αρχές του, παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα στου δύσκολους καιρούς που διανύουμε σήμερα.


Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Έλληνα γιατρού και πρότυπου πολιτικού άνδρα που σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα ήθους, εντιμότητας και σεβασμού.

«Αναμφισβήτητα ήταν μία από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου ελληνικού πολιτικού συστήματος. Ένα υποδειγματικό παράδειγμα επιστήμονα και ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης την επιστήμη του, την πολιτική, αλλά και τη χώρα με το κύρος του και την καθοριστική συμβολή του στην εδραίωση του λαϊκού κινήματος.
Υπήρξε ένας μεγάλος οραματιστής αλλά και μαζί ο άνθρωπος που έκανε πράξεις τις ιδέες του. Υπήρξε ένας λαϊκός άνθρωπος με προέλευση από το λαό και αποστολή του το λαό. Είναι χαρακτηριστική η ρήση του: «Από το λαό προήλθα, και ποτέ δεν τον εγκατέλειψα». Τον υπηρέτησε υποδειγματικά, με αφοσίω¬ση και συνέπεια. Μας άφησε ανεκτίμητη παρακαταθήκη το έργο του» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται σήμερα η χώρα μας και στις δυνάμεις εκείνες που ευρισκόμενες στα άκρα του πολιτικού σκηνικού επιχειρούν και πάλι να θέσουν τον ελληνικό λαό ενώπιον διχαστικών διλλημάτων υπογράμμισε:  «Αν ζούσε σήμερα ο αριστερός Γιάννης Πασαλίδης, είμαι σίγουρος ότι θα καταδίκαζε αυτές τις δυνάμεις. Θα τους υπενθύμιζε πόσο έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στη χώρα μας η έλλειψη συνεννόησης στις κορυφές των πολιτικών ηγεσιών, σε κρίσιμες εποχές σαν αυτή που ζούμε. Θα αναζητούσε με το πείσμα που τον διέκρινε τη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, δεξιά και αριστερά. Θα αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα πολιτικού που με την ενασχόληση του με την πολιτική  ήρθε για να προσφέρει στον τόπο κι όχι να αυξήσει την προσωπική του περιουσία.

Και είμαι βέβαιος ότι ως γιατρός θα όρθωνε το ανάστημά του και θα εναντιωνόταν σε πολιτικές υγείας σαν αυτές που προωθούνται τους τελευταίους μήνες, πολιτικές υγείας που οδηγούν στην απαξίωση της δημόσιας υγείας της πατρίδας μας και στην υποβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουμε οι γιατροί στους συμπολίτες μας.»

«Τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύει η πατρίδα μας, -πρόσθεσε ο κ. Πατούλης- η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους φωτισμένους, προοδευτικούς, φιλάνθρωπους όπως ήταν ο Γιάννης Πασαλίδης. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικό δυναμικό με πατριωτικό φρόνημα και αγάπη για το λαό, για να πετύχει μια πορεία που θα εγγυηθεί την έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση.»


Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο π. Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο π. Υπουργός κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιστασιακός, π. βουλευτής Μανώλης Γλέζος, ο γραμματέας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Σπύρος Λυκούδης, ο Π.Σ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Πριμικήρης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο Δήμαρχος Νίκαιας –Αγ. Ιωάννης Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Γιάννης Αδαμόπουλος, ο δικηγόρος – συγγραφέας Γιάννης Νισύριος, η δικηγόρος- Πρόεδρος ΝΕΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ κα. Ειρήνη Μαρούπα- Ταούση.


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλη..

Μετάβαση στο περιεχόμενο