Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη σε σύσκεψη για την πυροπροστασία της Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 553 KB|<
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών Π. Χηνοφώτη, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη, των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και Δημάρχων της Αττικής, συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός της δράσης μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων ( Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, Σώματα Ασφαλείας, Δασαρχείο) με στόχο την αποτελεσματική προστασία των χώρων πρασίνου της Αττικής από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Συντονισμός που είναι απαραίτητος προκειμένου τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να διαφυλαχθούν οι χώροι πρασίνου της Αττικής και να μην επαναληφθούν τα περιστατικά των περσινών εμπρησμών.
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ζήτησε να διατεθούν στην Αυτοδιοίκηση από την Πολιτεία οι απαραίτητοι πόροι προκειμένου αφενός να αναληφθούν έγκαιρα δράσεις για τον καθαρισμό των χώρων πρασίνου κάθε Δήμου. Και αφετέρου να ενισχυθούν με πρόσθετα μέσα και προσωπικό κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ενώ επισήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε δράσεις πρόληψης στον τομέα της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.

Ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου στον τομέα αυτό έχει ενεργοποιηθεί μέσα από τις δραστηριότητες του Γραφείου Εθελοντισμού που έχει δημιουργηθεί.

Μετάβαση στο περιεχόμενο