Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου ΙΣΑ στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας

Print Friendly, PDF & EmailΣτην εναρκτήρια τελετή ο κος Πατούλης μαζί με τον Γεν Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κο Αηδόνη, οι βουλευτές κος Κρεμαστινός και κος Γιαννόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής κος Ράπτης και ο κος Λιβάνης.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης στην ομιλία του για τον Υγειονομικό Χάρτη και την Πρόληψη της Υγείας


Συζήτηση για τον Υγειονομικό Χάρτη και την Πρόληψη της Υγείας


Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας που αποτέλεσε επιστημονικό ορόσημο στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης. Με γνώμονα τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην ανθρωπογεωργαφία της χώρας μας, ο ρόλος της Δημόσιας Υγείας αποκτά μεγάλη σημασία και βαρύτητα τόσο σε επίπεδο τοπικής κοινωνία όσο και σε διεθνές επίπεδο.


Μιλώντας για τον Υγειονομικό Χάρτη ο κ. Πατούλης, εξήρε την προσπάθεια του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ) στην κατάρτιση του Χάρτη, τονίζοντας ότι εδώ και 15 χρόνια ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επεσήμανε την αναγκαιότητα ενός τέτοιου «εθνικού εργαλείου» μέσα από αναλογιστικές μελέτες που είχε διεξάγει για την υπερπληθώρα των γιατρών και την ιατρική ανεργία. Επίσης, ο κ. Πατούλης, μίλησε για τις πολιτικές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας πρόληψης σε δημοτικό και διαδημοτικό επίπεδο, επισημαίνοντας για ακόμη μία φορά ότι ο πυλώνας της Εθνικής Πολιτικής της Υγείας οφείλει να είναι η Πρόληψη και όχι η Θεραπεία.


Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, τόνισε ότι το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από τον καθιερωμένο ετήσιο επιστημονικό θεσμό διότι στοχεύει να ανοίξει δρόμους στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας. Στην εναρκτήρια τελετή, με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α κ. Πατούλη, παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Αηδόνης, οι βουλευτές κ. Κρεμαστινός, και κ. Γιαννόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής κ. Ράπτης, ο κ. Λιβάνης και άλλοι σύνεδροι.


Μετάβαση στο περιεχόμενο