Συμμετοχή γυναικών από το Μαρούσι σε διαγωνισμό ποίησης που διοργανώνει η Faenza Ιταλίας

Print Friendly, PDF & Email


 
Για πρώτη φορά γυναίκες από το Μαρούσι μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ποίησης γυναικών που διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά ο Δήμος Faenza της Ιταλίας, η πρώτη πόλη που αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Αμαρουσίου.

Η δυνατότητα συμμετοχής σ’ αυτό το θεσμό της Faenza της Ιταλίας εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού μεταξύ των δύο πόλεων, που προωθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Πρόθεση μας σημειώνει ο κ. Πατούλης «είναι να προχωρήσουμε στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων. Στοχεύουμε να γίνει το Μαρούσι αθλητικό και πολιτισμικό κέντρο και στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζουμε μία ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στο Μαρούσι και στη Faenza.

Ειδικότερα, στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18Ο έτος της ηλικίας τους, αλλά και κορίτσια κάτω των 18 ετών με επικυρωμένη εξουσιοδότηση από γονέα ή δάσκαλο.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να στείλουν μέχρι 3 ποιήματα ανέκδοτα στη μητρική τους γλώσσα με ελεύθερο θέμα, δακτυλογραφημένα. Πρέπει επίσης να υπάρχει συνημμένη η μετάφραση τους στην Ιταλική γλώσσα.

Τα ποιήματα θα πρέπει να σταλούν μέχρι και όχι αργότερα από την 10η Σεπτεμβρίου 2008 στην ακόλουθη διεύθυνση:

Concorso Scrittura Femminile, Assessorato Pari Opportunita Comune di Faenza, Piazza Popolo 31, 48018 Faenza-RA.

Το βραβείο για τη νικήτρια θα είναι της αξίας των 500 Ευρώ, πλέον της κάλυψης των εξόδων διαμονής της και για έναν / μία συνοδό στην τελετή βράβευσης, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας:
210 – 8021308, 210 – 8056315

Μετάβαση στο περιεχόμενο