Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο Μαρούσι, με στόχο να αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Print Friendly, PDF & Email

Συγκροτήθηκε σε Σώμα  στην πρώτη του συνεδρίαση το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το οποίο θα αποτελεί  συμβουλευτικό όργανο του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 3852/2010.    

Υπό την Προεδρεία του εκλεγμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο κ. Πέτρου Κόνιαρη, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών εξέλεξε Αναπληρωτή Πρόεδρο το Δημοτικό Σύμβουλο Αθανάσιο Βελή. Τα μέλη του Συμβουλίου απαρτίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, Μαίρη Διακολιού, Μαρία Καρλατήρα, καθώς και οι εκπρόσωποι των μονίμων μεταναστών στο Μαρούσι: Άλεξ Καλιβάτσης από Αλβανία υδραυλικός- ηλεκτρολόγος, Ηλίας Ονζέ από Συρία μαιευτήρας – γυναικολόγος, Ιρίνα –Σύλβια Ραντούλοβιτς από Ρουμανία ιατρός δερματολόγος, Ντανούντας Λεχβάρ από Πολωνία υπάλληλος στο Τμήμα Επιμέλειας Κτιρίων στο Γαία, Δήμητρα Μπραντίνο από Ιταλία συνταξιούχος υπάλληλος ΕΥΔΑΠ, Στέβος Ιβάνοφ από Βουλγαρία μαιευτήρας – γυναικολόγος και αναπληρωματικό μέλος ο Ορλάντο Μπραντίνο από την Ιταλία συνταξιούχος τεχνολόγος τροφίμων.      

 Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη στα μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι έργο του Συμβουλίου είναι:
– η καταγραφή και η διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι  μόνιμοι μετανάστες ως προς την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία και την επαφή τους με τις δημόσιες αρχές.
-η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και εν γένει η επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, κυρίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τα δημοτικές υπηρεσίες.
– η διοργάνωση σε συνεργασία με το Δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.   
           

Ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Κόνιαρης ενημέρωσε τα μέλη ότι στις άμεσες ενέργειες του Συμβουλίου είναι η καταγραφή του ακριβούς αριθμού των μονίμων μεταναστών που ζουν στο Μαρούσι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα όπως ανέφερε προγραμματίζεται για τον επόμενο μήνα η διοργάνωση συνάντησης γνωριμίας με  το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη  και τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο