Συγκίνηση και θλίψη για τον χαμό του Ευγένιου Σπαθάρη.

Print Friendly, PDF & Email

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε ο χαμός του Ευγένιου Σπαθάρη στο Μαρούσι, την πόλη που μεγάλωσε και εργάστηκε για την προβολή και ανάδειξη του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.        


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε τη ακόλουθη δήλωση: 


«Ο μεγάλος δάσκαλος του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών που χάρισε το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους με το αστείρευτο χιούμορ του και το πηγαίο ταλέντο του, ο Μαρουσιώτης Ευγένιος Σπαθάρης δεν είναι πια κοντά μας. Η είδηση του χαμού του μας γέμισε με πολύ θλίψη και συγκίνηση. Το Μαρούσι έχασε τον άνθρωπο, το λαϊκό μας καλλιτέχνη, που το όνομα του, η τέχνη και η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.


Το Μαρούσι με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη θα αποδώσει όλες τις τιμές που αρμόζουν στον Ευγένιο Σπαθάρη για την προσφορά του στον πολιτισμό και την λαϊκή μας παράδοση. Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κηδευτεί με δημοτική δαπάνη.
            
Το Σπαθάρειο Μουσείο  Θεάτρου Σκιών του Δήμου Αμαρουσίου είναι η παρακαταθήκη του Ευγένιου Σπαθάρη στις επόμενες γενιές. Ο Δήμος Αμαρουσίου εγγυάται την ανάδειξη του σε καλλιτεχνικό φάρο, που θα εκπέμπει τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε ο Ευγένιος Σπαθάρης, οι οποίες  παραμένουν πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο