Συγκεντρώνουμε Φάρμακα για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στη Ν.Ερυθραία

Print Friendly, PDF & Email

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 09:00 έως 12:00


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ του Ιατρικού  Συλλόγου Αθηνών και της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ της ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη των Δήμων Γαλατσίου και Μεταμόρφωσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», διοργανώνουν συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 09:00 έως 12:00 στη Ν.Ερυθραία, στο εμπορικό κέντρο, στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Στροφυλίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΪ, που με την υποστήριξη 23 Δήμων της Αττικής, υλοποιείται όλο το καλοκαίρι με στόχο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και την κάλυψη των αναγκών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Ήδη, μέσα από τη διαδικασία αυτή έχουν βρει την υγειά τους χιλιάδες ασθενείς που λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ως χθες, ήταν αποκλεισμένοι από την οποιαδήποτε θεραπεία.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στα προαναφερθέντα σημεία συλλογής, όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν:  1. ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους

  2. Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει

  3. Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο