Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την εκλογή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Η εκλογή αυτή αποτελεί τιμή για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συγχαίρει με επιστολή του τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  Α. Τζιτζικώστα, για την εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνει «η εκλογή αυτή αποτελεί τιμή για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση» και συμπληρώνει ότι: «από τη θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Αντιπροέδρου του  Συμβούλιου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR), προσβλέπω στην περαιτέρω στενή μας συνεργασία, ώστε ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της Πατρίδας μας και την αναβάθμιση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολή

Αγαπητέ φίλε Απόστολε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος,  θέλω να σε συγχαρώ για την εκλογή σου στη θέση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκλογή αυτή αποτελεί τιμή για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, αφού σε εμπιστεύθηκε η Ολομέλεια του δεύτερου μεγαλύτερου αριθμητικά  αντιπροσωπευτικού και συλλογικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Ευρωκοινοβούλιο.

Είμαι βέβαιος ότι ως Αντιπρόεδρος θα έχεις τη δυνατότητα να  εκφράσεις  άμεσα τις θέσεις της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης εντός του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε., και θα συμβάλλεις θετικά στη διαμόρφωση νέων πολιτικών, που θα προωθούν την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε όλα τα επίπεδα.

Από τη θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Αντιπροέδρου του  Συμβούλιου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR), προσβλέπω στην περαιτέρω στενή μας συνεργασία, ώστε ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αναγέννηση της Πατρίδας μας και την αναβάθμιση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο