Στους αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ, στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα παραμείνει συνοδοιπόρος όλων αυτών των αγωνιστών της ζωής που αποτελούν σύμβολα της Ελλάδας της αναγέννησης και όχι της παρακμής».

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΔΣ της Ένωσης στην Αρχαία Ολυμπία, όπου υπεγράφη κοινή διακήρυξη με το Δήμο για την ενίσχυση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρακολούθησε το Τουρνουά “Rugby for all”, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ της Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Ο αγώνας στον οποίο συμμετείχαν αθλητές με αμαξίδιο, αποτέλεσε μέρος των αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή, 21 και 22 Οκτωβρίου, με αφορμή την τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας,  για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».

Μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το νέο ολυμπιακό άθλημα του Ράγκμπι, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ καθώς και επίδειξη του αθλήματος από μαθητές του “ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ” Εκπαιδευτήριου και παιδιών του Συλλόγου “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”.

Η διοργάνωση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας να προωθηθεί παγκοσμίως, μέσω της χώρας μας, η συμμετοχή όλων στο άθλημα του rugby ασχέτως φύλου, χρώματος, αναπηρίας, ιδιαιτερότητας, διαφορετικότητας.

Μετά το τέλος των αγώνων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ απένειμε βραβεία στους αθλητές αλλά και σε όσους συνέβαλαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (Α.Σ.Κ.Α.)του Αμαρουσίου, τον Αθλητικό Σύλλογο Ιπποκράτη Rugby Χαϊδαρίου και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού της Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεργάστηκαν επίσης το Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων & Κέντρων για την «UNESCO» και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε:

«Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.

Από εδώ την Αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα των ολυμπιακών αξιών, εκπέμπουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Παρά την κρίση που διανύει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τα ολυμπιακά ιδεώδη όπως είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, παραμένουν διαχρονικά και αποδεικνύονται πιο ισχυρά από κάθε δοκιμασία.

Η δύναμη της ανθρώπινης φύσης σε συνδυασμό με τη συγκινητική θέληση για ζωή καταρρίπτουν όλες τις διαφορετικότητες και αναδεικνύουν ισχυρές αξίες όπως είναι η ενότητα και η ομοψυχία, που αποτελούν και τη βάση της ολυμπιακής ιδέας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού θα παραμείνει συνοδοιπόρος όλων αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται για ίση συμμετοχή στο κοινωνικό και αθλητικό γίγνεσθαι. Αξίζουν πολλά και αποτελούν πρότυπο για όλους μας. Είναι αγωνιστές της ζωής και σύμβολα της Ελλάδας της αναγέννησης και όχι της παρακμής». 

 

Σχετικά αρχείαΣτους αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ, στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης_1


Στους αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ, στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης_2


Στους αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ, στην Αρχαία Ολυμπία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο