Στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί, κε Μπρέγιαννη

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπρέγιαννης, σχετικά με κτίριο που βρίσκεται σε ακίνητο επί της οδού Γρανικού και Φραγκοκλησιάς, θα θέλαμε να του επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου αντέδρασαν άμεσα και σε εύλογο χρονικό διάστημα από την ημέρα που έγινε η πρώτη επώνυμη καταγγελία από πολίτη (τέλος Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη καταγγελία και Φεβρουάριο η αυτοψία) περί ύπαρξης πολεοδομικών παραβάσεων στο συγκεκριμένο κτίριο. Επισημαίνουμε μάλιστα πως θα είχε γίνει νωρίτερα η αυτοψία αν το συγκεκριμένο διάστημα δεν ήταν υποχρεωμένη η Πολεοδομία του Δήμου να λειτουργεί και με λιγότερο προσωπικό (λόγω της λήξης ορισμένων συμβάσεων) και να «τρέχει» παράλληλα το πρόγραμμα της τακτοποίησης των αυθαιρέτων, εξυπηρετώντας καθημερινά δεκάδες πολίτες.


Δεύτερον, για το ίδιο ζήτημα επέδειξε ενδιαφέρον και άμεσα αντανακλαστικά και στέλεχος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση συγκάλυψης οποιασδήποτε παρανομίας. Η Διοίκηση Πατούλη αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια την προσήλωση της στην εφαρμογή του Νόμου και της νομιμότητας σε αντίθεση με το «πάρτυ» αυθαιρεσίας και άναρχης πολεοδόμησης που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας της Διοίκησης Τζανίκου – Μπρέγιαννη.


Τρίτον, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έπραξαν όσα ορίζει ο Νόμος, επιβάλλοντας μια σειρά από πρόστιμα. Για την είσπραξη των προστίμων θα ακολουθηθεί η διαδικασία που, επίσης, προβλέπει η Νομοθεσία.


Τέταρτον επειδή ο σοφός λαός μας λέει ότι «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί», θα ρωτήσουμε τον κ. Μπρέγιαννη, επί της δικής του θητείας στη Διοίκηση Τζανίκου:  • πόσες καταγγελίες είχαν υποβληθεί από στελέχη της τότε Διοίκησης για τη διερεύνηση πολεοδομικών αυθαιρεσιών; Ή μήπως τότε δεν υπήρχαν αυθαιρεσίες; Οι «γυάλινοι πύργοι» στο Μαρούσι και οι μεταφερόμενοι συντελεστές δόμησης, τα εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα μπετόν που προστέθηκαν στο Μαρούσι την προηγούμενη 15ετία, ήταν όλα νόμιμα;

  • πόσα πρόστιμα είχαν επιβληθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου για τις αυθαιρεσίες αυτές και πόσα εισπράχθηκαν επί των ημερών της Διοίκησης Τζανίκου –Μπρέγιαννη;

  • με πόσα ακίνητα στα οποία διαπιστώθηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες είχε ασχοληθεί ο ίδιος ο κος Μπρέγιαννης προσωπικά ως σύμβουλος της προηγούμενης Διοίκησης; Πόσες επώνυμες καταγγελίες είχε δημοσιεύσει;

Στον κ. Μπρέγιαννη, με την επιλεκτική μνήμη και ενασχόληση με τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες της πόλης μας, η Διοίκηση Πατούλη απαντά με την εφαρμογή του Νόμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο