Στον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email

Μαρούσι, 29 ΑυγούστουΣτον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξερά χόρτα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου.


Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την αποφυγή του κινδύνου πυρκαγιών στην πόλη μας, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης καλεί όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και απορρίμματα.


Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωσή τους αυτή απορρέει από την υπ΄ αριθμόν 4 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 724 τ.Β΄/1987) σύμφωνα με την οποία «οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σ΄ αυτές και μέχρι απόστασης εκατό μέτρων, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σ΄ αυτά, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς».

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της διάταξης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.


 
   

Μετάβαση στο περιεχόμενο