Στον εορτασμό της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver στο πάρκο Special Olympics «ΕΥΝΙΚΗ» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 178KB||download file .jpg 159KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ απευθύνει χαιρετισμό ενώπιον των παρευρισκομένων μελών, παιδιών, αθλητών και εθελοντών των Special Olympics.|download file .jpg 185KB||download file .jpg 129KB|
O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου, ανάμεσα σε αθλητές και εθελοντές των Special Olympics.|download file .jpg 171KB||download file .jpg 140KB|
Ευκαιρία για παιχνίδι για τα μικρότερα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση.


Κοντά στα παιδιά και στους αθλητές των Special Olympics Ελλάδας αλλά και στους εθελοντές που στήριξαν τον περασμένο Ιούνιο τους Αγώνες της Αθήνας, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Special Olympics ‘ΕΥΝΙΚΗ’ στο πλαίσιο του εορτασμού της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver, της γυναίκας που καθιέρωσε το κίνημα των Special Olympics στις συνειδήσεις χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.


Το Δήμαρχο στο παιδικό πάρκο Special Olympics ‘ΕΥΝΙΚΗ’ υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Special Olympics Γιάννα Δεσποτοπούλου, ευχαριστώντας με την ευκαιρία της φιλοξενίας της εκδήλωσης, το Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου ειδικά για τα παιδιά με διανοητική υστέρηση και τη στήριξη του κινήματος των Special Olympics.


Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προς τους παρευρισκομένους με την ευκαιρία του εορτασμού της 2ης Παγκόσμιας Ημέρας Eunice Kennedy Shriver, ο Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στο έργο της γυναίκας ‘Ευνίκη’ που έδωσε το όνομά της στο πάρκο σε ειδική εκδήλωση πριν από μερικούς μήνες, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και μελών της οικογένειας της.


Σήμερα βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε αυτόν το φιλόξενο χώρο, χώρο αναψυχής για τα άτομα με διανοητική υστέρηση για να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Το πάρκο ‘ΕΥΝΙΚΗ’ αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας αλλά και τα Special Olympics στην πατρίδα μας. Ο χώρος αυτός ενώνει τις προσπάθειες όλων μας στην κατεύθυνση να στηρίξουμε τα παιδιά αυτά, να αναδείξουμε σε όλους το μεγαλείο και τη δύναμη της ψυχής τους’ σημείωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ‘Ως Ολυμπιακός Δήμος, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μέσα από τον αθλητισμό είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε και εμείς στην περαιτέρω προώθηση των μηνυμάτων του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία. Αλλά και με τη συμμετοχή μας σε κάθε εκδήλωση που γιγαντώνει το παγκόσμιο κίνημα Special Olympics εμπνέει και καθοδηγεί ο ίδιος σκοπός, συμβάλλουμε στο να γκρεμίσουμε τις κοινωνικές προκαταλήψεις, να δημιουργήσουμε τις βάσεις για μία νέα εποχή σεβασμού και ανθρωπιάς‘.


Ευχαριστίες προς την Ελληνική Επιτροπή Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 αλλά και προς το Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου απηύθυναν και οι παρευρισκόμενοι αθλητές Special Olympics.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, μεταλλίων στους συμμετέχοντες εθελοντές για την προσφορά τους στους Αγώνες Special Olympics της Αθήνας και την προώθηση του κινήματος Special Olympics στη χώρα μας, αλλά και με παιχνίδι στο πάρκο για τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, και ο αρμόδιος για την επικοινωνία με τους συλλόγους και φορείς της πόλης Δημήτρης Καρλαύτης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο