Στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής για τη νέα χρονιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής για τη νέα χρονιά.
|download file .jpg 88Kb|


Το παιδικό τμήμα του Σχολείου Ψαλτικής συμμετείχε στην εκδήλωση για τη νέα χρόνια.
|download file .jpg 98Kb|


Στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής για τη νέα χρονιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Το «Σχολείον Ψαλτικής» έχει έδρα στο Δήμο Αμαρουσίου και λειτουργεί για τρίτη χρονιά, υπό τη διεύθυνση του Κ. Μπουσδέκη και Κ. Φωτόπουλου.Στη σχολή παραδίδονται μαθήματα βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών λαϊκών οργάνων.


Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του που νέοι άνθρωποι ασχολούνται με τη λαϊκή μας παράδοση, υπογραμμίζοντας ότι   
η κρίση αρχών και αξιών στη σημερινή ελληνική κοινωνία καθιστά όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία τη διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και τη διαφύλαξη της λαϊκής μας παράδοσης. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι νέοι μας βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στη μουσική.    


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου Γλυκερία Μοστρού, καθώς και οι εφημέριοι των ενοριών του Δήμου Αμαρουσίου.     

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο