Στο τρισάγιο που τέλεσε στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Στη μνήμη των αθώων θυμάτων οφείλουμε όλοι να θωρακίσουμε καλύτερα τη χώρα και τους πολίτες απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Καλούμε την κυβέρνηση να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης παραβρέθηκε το πρωί στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη των 99 θυμάτων των πυρκαγιών της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε το Μάτι.

Το τρισάγιο τελέστηκε στην Αργυρά Ακτή, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Π. Φιλίππου, των Δημάρχων Ραφήνας και Μαραθώνα Ε. Μπουρνού και Η. Ψινάκη αντίστοιχα, συγγενών των θυμάτων, ιερέων που συνοδεύουν τον Πατριάρχη και πλήθους κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πάρουμε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και να τιμήσουμε τη μνήμη των αθώων θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική, το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θέλω για άλλη μία φορά να εκφράσω εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού την οδύνη μου για την απώλεια τόσων συνανθρώπων μας, που χάθηκαν τόσο άδικα. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες τους και προτεραιότητα μας είναι να τους στηρίξουμε σε αυτή την τόσο μεγάλη δοκιμασία που περνάνε.

Από την πρώτη στιγμή η Αυτοδιοίκηση συνέτρεξε με όσα μέσα διαθέτει για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων, προσφέροντας οικονομική αλλά και υλικοτεχνική βοήθεια. Ωστόσο η επόμενη μέρα για την Ανατολική Αττική και τους κατοίκους της, παραμένει πάρα πολύ δύσκολη.

Καλούμε την κυβέρνηση αφενός να επιταχύνει τις διαδικασίες αποκατάστασης των περιοχών που υπέστησαν σοβαρές ζημιές αλλά και τις εκταμιεύσεις των αποζημιώσεων στους πληγέντες, καθώς ο χειμώνας είναι προ των πυλών και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για χρονοτριβές.

Αφετέρου να προβλέψει τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας της χώρας αλλά και την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους, προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο τους».

 

Σχετικά αρχείαΣτο τρισάγιο που τέλεσε στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στο τρισάγιο που τέλεσε στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2


Στο τρισάγιο που τέλεσε στο Μάτι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη μνήμη των θυμάτων των πυρκαγιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο