Στο θεατρικό ιστορικό αφιέρωμα των μαθητών της Δ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Παπαδάκο, τη διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κ. Κανάρη, και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου με την ολοκλήρωση της μαθητικής επετειακής εκδήλωσης.


Στο βιωματικό αφιέρωμα για την απελευθέρωση του 1821 που ετοίμασαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου ενόψει του εορτασμού της Επετείου της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τους συνεχάρη για την εξαιρετική ιστορική παράσταση που παρουσίασαν όπως και το διδακτικό προσωπικό για την επιμέλεια της γιορτής.


Στην αρχή της εκδήλωσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Γ. Πατούλη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δημήτρης Καρλαύτης, επεσήμανε την επιθυμία του Δημάρχου για άρτια λειτουργία των σχολείων της πόλης που μετουσιώνεται σε έργο και επαίνεσε τη διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό στο 8ο Δημοτικό Σχολείο για τη συμβολή τους στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών. «Χάρη και στην πολύ καλή συνεργασία που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια διατηρείται με τον Δήμο, το 8ο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί ως πρότυπο αναβαθμίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Καρλαύτης.


Από την πλευρά της, η διευθύντρια του σχολείου Κυριακή Κανάρη, κατά το καλωσόρισμα, στάθηκε σε τέσσερις δείκτες όσον αφορά στο 8ο Δημοτικό Σχολείο που καθορίζουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου: στην πολύ καλή διοικητική οργάνωση που βασίζεται στη συλλογικότητα και στην υπευθυνότητα, στις πολύ καλές σχέσεις εκτίμησης και αμοιβαιότητας μεταξύ των διδασκόντων, στο δημιουργικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, και στην αποτελεσματική υποστήριξη από την τοπική Αρχή και προσωπικά τον ίδιο τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη.«Η ειλικρινής του διάθεση αποτυπώνεται και στην έμπρακτη φυσική του παρουσία στις σχολικές μονάδες. Για αυτό και τα σχολεία του Αμαρουσίου χάρη στη συμβολή της δημοτικής Αρχής λειτουργούν υποδειγματικά και παραδειγματικά για όλη την Ελλάδα» ανέφερε η κ. Κανάρη.


Κάνοντας έναν παραλληλισμό με τον συμβολισμό της συγκεκριμένης επετείου, η διευθύντρια επεσήμανε ότι εάν τα σχολεία της πατρίδας μας διέθεταν τους τέσσερις αυτούς δείκτες τότε ένα σύγχρονο 1821 θα συντελούνταν, «μία αναίμακτη επανάσταση που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και θα θεμελίωνε την ανάκτηση της Ελευθερίας».


Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν μία θεατρική παράσταση – συγγραφή της εκπαιδευτικού κ. Λαδά, για το ηρωικό 1821. Μέσα από αναφορές στα κομβικά γεγονότα και στους πρωταγωνιστές τους που οδήγησαν στην «ελευθερία» το σκλαβωμένο γένος, ήταν ένα άψογο μάθημα ιστορίας που αποδόθηκε με τρόπο απόλυτα διδακτικό. Οι μαθητές εντρύφησαν στις αρχές του Έθνους μας και τις απέδωσαν βιωματικά κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα γονέων, φίλων, δασκάλων όσων λοιπών που βρέθηκαν κοντά τους για να τους παρακολουθήσουν.


Τη θεατρική παράσταση επιμελήθηκε ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αποτελούμενη από τις κυρίες Αλβανού, και Λαδά, και τους: Μ. Παρθενίου, Ευ. Μητρουλιά, Γ. Φωστηροπούλου, Γ. Κοκκινομηλιώτη, και κ. Δημόπουλο.


Παρόντες στη γιορτή ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου Νίκος Παπαδάκος, κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο