Στο τελικό στάδιο με την ανάρτηση της πράξης εφαρμογής, η ένταξη της περιοχής του Κάτω Σωρού στο Σχέδιο Πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπα από τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τους κατοίκους του Κάτω Σωρού, με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Ν. Πέππα, Δ. Σμυρνή.


Το πολυετές όνειρο των κατοίκων γίνεται πραγματικότητα   


Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν τη γειτονιά του Σωρού, και κυρίως για την ένταξη της περιοχής του Κάτω Σωρού στο Σχέδιο Πόλης είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με τους κατοίκους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.      


Ο κος Πατούλης που έτυχε θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους, υπογράμμισε ότι μετά από σκληρή προσπάθεια της Διοίκησης η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης του Κάτω Σωρού βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ένα πολυετές όνειρο των κατοίκων σύντομα γίνεται πραγματικότητα. Η διαδικασία – πρόσθεσε- βρίσκεται στο στάδιο ανάρτησης της πράξης εφαρμογής, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.
«Ο επί τουλάχιστον 30 χρόνια αγώνας των κατοίκων να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους , με τη δική μας υποστήριξη και σκληρή προσπάθεια σύντομα θα έχει αίσιο τέλος και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί  ο αγώνας όλων μας δικαιώνεται.»


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η αρχιτέκτων κα Φωτεινή Ξυράφη παρουσίασε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης που άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει στην περιοχή του Σωρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Πηγάσου – Σάμου και Φραγκοκλησιάς, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης των γειτονιών της πόλης με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων. 


Το έργο της ανάπλασης στη γειτονιά του Σωρού με τα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία ποδηλατοδρόμων με τη χρήση ψυχρών υλικών, την ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού, δεντροφύτευσεις κ.α., ώστε να επιτευχθεί καλύτερη θερμική άνεση και βελτίωση του μικροκλίματος.   


Παράλληλα, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή μεταξύ των οποίων είναι:  • Η διάνοιξη της οδού Σωρού, από τη Λεωφόρο  Κηφισίας έως την Αμαρουσίου- Χαλανδρίου.
  • Το μεγάλο έργο ανάπλασης του Κ.Χ. 9760 στο χώρο του πρώην αμαξοστασίου.
  • Η διαμόρφωση των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού.

  • Η διαμόρφωση και ανακατασκευή της οδού Λευκών.    

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κος Νικόλαος Πέππας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Σμυρνής.      

Μετάβαση στο περιεχόμενο