Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για την αποζημίωση των 38 πληγέντων στον Δήμο Αμαρουσίου από τις πλημμύρες του περασμένου Ιουλίου

Print Friendly, PDF & Email

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την αποπληρωμή των πληγέντων από τις βροχοπτώσεις της 26ης Ιουλίου 2018, δικαιούχων αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες τους, καθώς απομένουν οι ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταφορά των απαιτούμενων πιστώσεων.

Από μέρους των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία συγκέντρωσης και ελέγχου των αιτήσεων, και ο πλήρης φάκελος ήδη από αρχές Σεπτεμβρίου έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο Υπουργείο με το υπ’ αριθμ. 36909/2018 έγγραφο.

Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται σε 38 και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων σε 128.110 ευρώ. Το ποσό ανά δικαιούχο γνωμοδότησε η Επιτροπή Καταγραφής Ζημιών και Εκτίμησης Οικονομικής Ενίσχυσης Πληγέντων από Θεομηνία του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν καταγραφής των ζημιών στις ιδιοκτησίες των αιτούντων με επιτόπια αυτοψία και αξιολόγησης των φακέλων τους βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται σε αναμονή της έγκρισης του Υπουργείου για τη μεταφορά της πίστωσης προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στους πληγέντες. Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών από μέρους του Υπουργείου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές από το ταμείο του Δήμου.

Πληροφορίες στο τηλ. 213 2038084 (κ. Ευτυχία Μερεντίτη).

Μετάβαση στο περιεχόμενο