Στο συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει σε ένα διάλογο για την περιφερειακή, τη τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες – Σε ένα διάλογο που δε θα είναι προσχηματικός αλλά ουσιαστικός και ειλικρινής

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα συλλογικά της όργανα είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε έναν ειλικρινή διάλογο που δεν θα είναι προσχηματικός αλλά ουσιαστικός και με κοινό στόχο τη συμβολή μας στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο ετήσιο Συνέδριο του Τομέα Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ),  με θέμα «Για περισσότερη και καλύτερη Αυτοδιοίκηση».

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «τα πορίσματα του σημερινού Συνεδρίου του ΤΟΜΔΔΑ της ΕΕΔΕ, ελπίζουμε πως θα εμπλουτίσουν τον προβληματισμό μας και ιδιαίτερα όσον αφορά την αναβάθμιση του μάνατζμεντ των Δήμων μας που αποτελεί πλέον αδήριτη ανάγκη της εποχής μας. Οι καιροί ου μενετοί. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και εύλογα είναι πλέον πολύ αυστηροί απέναντι σε όσους έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι θεματικοί κύκλοι του Συνεδρίου βρίσκονται στην καρδιά του προβληματισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη σημερινή χρονική συγκυρία, που η Κυβέρνηση έχει ανοίξει το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αλλαγή του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα τόνισε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς η Κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μόνο τις προτάσεις μιας Επιτροπής που συγκρότησε πριν δέκα μήνες, αλλά δεν έχει παρουσιάσει την πρότασή της για τη διοικητική μεταρρύθμιση. Περιορίζεται στη διατύπωση γενικόλογων πολιτικών προθέσεων, που δεν αφορούν τον πυρήνα των ζητημάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή τον ρόλο της στο πολιτικό και διοικητικό σύστημα, τις αρμοδιότητες και τους πόρους της, την αναβάθμιση του προσωπικού και την οργάνωση των υπηρεσιών της, την καταστατική θέση των αιρετών».

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού με βάση τις αποφάσεις των δύο τελευταίων Συνεδρίων(στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη), έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τις βασικές προγραμματικές επιλογές της νέας μεταρρύθμισης.

Στο συνέδριο, εκτός από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη είχαν κληθεί και συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Π. Κουκουλόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ Γ. Τσιάμης . Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχουν κληθεί ως ομιλητές στους κύκλους συζητήσεων η δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου και ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Α. Ευθυμίου.

 

Σχετικά αρχείαΣτο συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_1


Στο συνέδριο του ΤΟΜΔΔΑ της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο