Στο συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α για το νέο σύστημα υγείας συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 73Kb||download file .jpg 101Kb|

Ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α), όπου συζητήθηκαν τα καινούρια δεδομένα που δημιουργεί τα νέο σύστημα υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Στην τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα όλες οι πλευρές να αναζητήσουν τρόπους συνεννόησης και να επιτύχουν τη συναίνεση, ‘γιατί είναι μεγάλη η ευθύνη όλων για τη σημερινή θλιβερή κατάσταση του συστήματος υγείας’ όπως επεσήμανε.


Το σύστημα υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιατρικό δυναμικό και σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς από τις Διοικήσεις. Οποιαδήποτε ολιγωρία στη διενέργεια ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των εμπλεκόμενων φορέων υγείας, αλλά και οποιαδήποτε ολιγωρία στη μηχανογράφηση με διπλογραφικό σύστημα όλων των υπηρεσιών υγείας, θα σημαίνει συνενοχή και συμμετοχή στην αλόγιστη σπατάλη στον υγειονομικό χώρο με όλα τα επακόλουθα που ζούμε σήμερα’ υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης και κατέληξε: ‘Είναι χρέος όλων μας να συμβάλουμε, καθένας από τη θέση ευθύνης του, στην αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας για να γίνει πραγματικότητα ένα δημόσιο, ορθολογικό και σύγχρονο σύστημα περίθαλψης με σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο και ασφαλισμένο‘.


Το συνέδριο της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Σωτήρη Ρηγάκη, του Διοικητή του Ι.Κ.Α Ροβέρτου Σπυρόπουλου, του νέου Προέδρου του Ενιαίου Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ) και Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε) Μάκη Βουδούρη, του προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α κ.Βλασταράκου,  εκπροσώπων της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ), εκπροσώπων της Διοίκησης και μελών της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.Π.Ι.Κ.Α κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο