Στο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Ιατρική με σύμμαχο την λογοτεχνία αποτελούν σημαντικό ρόλο στην ίδια την ζωή και τη σταδιοδρομία του γιατρού.

Στις εργασίες του Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια επιμέλεια της εκδήλωσης και τόνισε πως τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών έχουν συμβάλει καθοριστικά στην διατήρηση της ανθρωπιστικής υπόστασης της σύγχρονης Ιατρικής, ενώ σημείωσε ότι αυτό το συνέδριο αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς δίνει βήμα έκφρασης, ιδεών και προβληματισμών.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι,  η Λογοτεχνία όσο και η Ιατρική είναι δύο «Τέχνες» αδιαίρετες και αποτελούν σημαντικές πηγές έμπνευσης και ευαισθητοποίησης, ακόμη και πρόκλησης για μελέτη της αλληλεπίδρασης των επιστημονικών επιτευγμάτων και των ανθρωπιστικών αξιών. Η Ιατρική με σύμμαχο τη Λογοτεχνία αποτελούν ένα αδιάσπαστο κομμάτι που αδιαμφισβήτητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ίδια τη ζωή και τη σταδιοδρομία του γιατρού ως θεραπευτή του σώματος και της ψυχής των συνανθρώπων του κατέληξε ο κ. Πατούλης. 

 

Σχετικά αρχείαΣτο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης

Μετάβαση στο περιεχόμενο