Στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Αιόλου που τελέστηκε χθες από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Τοπική Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συνεργάζονται για το καλό του κοινωνικού συνόλου –Επόμενος στόχος μας η  ανάπτυξη Κέντρων Πολιτισμού και Εκπαίδευσης σε κάθε ενορία

Ανήμερα του  εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χθες ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έλαβε την ευλογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, και από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συλλειτούργησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους τους εορτάζοντες.

«Η Παναγιά μας ας μας χαρίζει δύναμη και πίστη, ας οδηγεί όλους τους Έλληνες να πορευόμαστε με ομόνοια, ενότητα, ας μας προστατεύει από εθνικές τραγωδίες όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα, ας καθοδηγεί τα βήματα κάθε Έλληνα που τιμά και εξυψώνει την παρτίδα μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών και τον πατήρ Αθανάσιο.

Ο Προέδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε μετά το τέλος του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θεοφιλέστατο επίσκοπο Θεσπιών, κ. Συμεών και τον πατήρ Αθανάσιο συζήτησαν θέματα που αφορούν στη στενότερη συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εκκλησίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στη δυνατότητα ανάπτυξης Κέντρων Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στις ενορίες σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και στη συνέχιση του επιτυχημένου έργου που επιτελείται με τη συνεργασία της Εκκλησίας και του Προέδρου του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ  μέσω των Ιατρείων της Κοινωνικής Αποστολής και του προγράμματος όλοι μαζί μπορούμε, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προσφέρθηκε το βιβλίο «Η Χρυσοσπηλιώτισσα» ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Αττάρτ αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ιερού ναού, το 1705, που τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας Αρχιεπίσκοπος την ημέρα που πανηγυρίζει ο ναός.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Αιόλου


Στιγμιότυπο 2 από τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Αιόλου


Στιγμιότυπο 3 από τη συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Αιόλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο