Στο Μαρούσι το «Μήνυμα της Αγάπης» της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: Κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης ο εθελοντισμός
 
|download _.jpg file 405KB||download _.jpg file 217 KB|

Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαίας πράξεως ουμανισμού και ανθρωπισμού, επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παραλαμβάνοντας στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου το «Μήνυμα της Αγάπης» από τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σπύρο Γραμμένο.


Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της σκυταλοδρομίας αγάπης με μοτοσικλετιστές-αιμοδότες που ξεκίνησε ο Σύλλογος με στόχο την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε μεγάλους δήμους της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας, μεταξύ των οποίων επελέγη και ο Δήμος Αμαρουσίου.


Παραλαμβάνοντας το «Μήνυμα της Αγάπης» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου και τους 100 περίπου συγκεντρωμένους μοτοσικλετιστές-αιμοδότες γι΄ αυτή τους την πρωτοβουλία, επεσήμανε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή ανθρωπισμού και κορυφαία πράξη εθελοντικής προσφοράς και κάλεσε τους κατοίκους του Αμαρουσίου ν΄ αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια  και να προσφέρουν αίμα. Το Μαρούσι θα είναι πρωτοπόρο και θα στηρίζει έμπρακτα κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, γιατί πιστεύω ότι ο εθελοντισμός αποτελεί την κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των πολιτών. Θα είμαστε λοιπόν αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια για την προώθησή του»


Ο Γ. Πατούλης διαβεβαίωσε επίσης τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Αιμοδοτών ότι το «Μήνυμα της Αγάπης» θα «περάσει» όχι μόνο στο Δήμο Αμαρουσίου αλλά και στο Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, του οποίου ως γνωστόν είναι ιδρυτής και πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Σπύρος Γραμμένος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την υποδοχή των μοτοσικλετιστών αιμοδοτών στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επεσήμανε ότι το μήνυμα της αγάπης θα πρέπει να περάσει σε όλους τους πολίτες με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στην προσφορά αίματος και πρόσθεσε ότι γι΄  αυτό το σκοπό θα διανύσουν ολόκληρη τη χώρα 5000 μοτοσικλετιστές-αιμοδότες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο